Rheden vlak voor tijd langs Enschede

21 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden heeft bij Sportclub Enschede een zwaarbevochten zege behaald. De ploeg van trainer Bram van Aken win met 2-1. Patrick d’Hulst was weer de matchwinnaar. Hij kopte in de 89e minuut raak na een voorzet van Wessel Peelen.

Rheden kreeg in de eerste helft een groot aantal kansen, maar na een schot van Ugur Cakir en een kopbal van Wessel Peelen werd de bal van de Enschedese lijn gehaald. Peelen schoot ook nog op de kruising en vrij voor de keeper slaagden Marcel McCombs en Rick Smeenk er niet in te scoren. De thuisploeg kon daar één goede mogelijkheid tegenover stellen, een kopbal tegen de onderkant van de lat.
In de 53e minuut kwam Rheden toch op voorsprong. Rick Smeenk deed wat hij eerder had nagelaten: 0-1. Het plezier van die voorsprong duurde niet lang, want al snel kwam Sportclub Enschede via een kopbal op gelijke hoogte: 1-1.
Martijn Klein Holte, op de bank begonnen wegens liesklachten, kwam in de 70e minuut in het veld en zorgde meteen voor meer dreiging. De middenvelder kwam drie keer in scoringspositie, maar had geen geluk bij de afronding. In de 89e minuut pakte Rheden toch nog de zege. Wessel Peelen trok mee in de aanval en uit zijn voorzet kopte Patrick d’Hulst bij de tweede paal raak: 1-2.
“In blessuretijd overleefden we nog een paar hachelijke momenten”, zei John Farkas, assistent-trainer van Rheden. “Het eindsignaal kwam als een verlossing, want na de wedstrijd van donderdag tegen Silvolde zaten we er nu behoorlijk doorheen.”
Rheden staat door de zege op de negende plaats met 29 punten uit 22 duels en is op die positie gevrijwaard van het spelen van nacompetitie. De nummers 11 en 12 zijn daartoe veroordeeld. De nummers 13 en 14 degraderen naar de tweede klasse.

Uitslagen Eerste klasse E
SC Enschede – Rheden          1-2
Presikhaaf – Bemmel             1-2
Germania – Alverna               1-4
Silvolde – Achilles ’12           1-1
Stevo – Glanerbrug               2-4
Babberich – TVC ’28             2-4
AWC – SDOUC                      3-0