Rheden staat weer met lege handen

30 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden heeft in de eerste klasse E een slechte zondag gehad. De ploeg van trainer Bram van Aken verloor op eigen veld met 3-1 van Longa ’30 en zag directe concurrenten in de strijd tegen degradatie wel punten pakken.

Rheden keek al na zeven minuten tegen achterstand aan. Floris Ensink scoorde voor Longa ’30 uit een vrije trap : 0-1. Na een half uur volgde een tweede tik voor Rheden, toen de bezoekers via een ‘zondagsschot’ van Tom Ebbers de stand naar 0-2 tilden. “Wij kregen een paar kleine kansjes, maar ook niet meer dan dat”, vertelde John Farkas, assistent-trainer van Rheden, na afloop.
De hoop op een goed resultaat keerde terug bij Rheden toen Martijn Klein Holte kort na de pauze 1-2 scoorde. Het spel golfde daarna op en neer en Rheden gooide uiteindelijk alles op de aanval door achterin één op één te gaan spelen. Een domper vormde echter de rode kaart voor Michael teunissen. Farkas: “Direct rood voor een sliding. Michael raakte niemand, maar de scheidsrechter vond het gevaarlijk.”
Ook met tien man bleef Rheden fel op jaacht gaan naar de gelijkmaker. In blessuretijd viel echter de beslissing in het voordeel van Longa ’30: 1-3. Freek Heinsbroek was de maker van die treffer.
Rheden blijft door het verlies op een elfde plaats staan met 7 punten uit 11 duels. TVC ’28, dat gelijkspeelde bij De Zweef (2-2) heeft 10 uit 11. Grol  (11 uit 11) nam verder afstand van Rheden door een 1-3 zege bij Luctor et Emergo, dat met 1 uit 11 op de laatste plaats staat. Ook Concordia Wehl (4 uit 11) staat nog onder Rheden.