Rheden heeft een ’totale offday’

11 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden was zondag in de eerste klasse E kansloostegen Germania. De ploeg van trainer Bram van Aken kwam in Groesbeek nog wel op voorsprong, maar stond aan het einde met lege handen: 3-1. Bij rust leidde de thuisclub al met 2-1.

Het leek in Groesbeek een mooie dag te gaan worden voor Rheden, want de gasten kwamen al in de derde minuut op 0-1 door een treffer van Marcel McCombs. “Maar dat was tot de 85e minuut dan ook de enige keer dat we gevaarlijk zijn geworden”, vertelde John Farkas, de assistent van hoofdtrainer Bram van Aken. “We zijn op alle fronten afgetroefd. We hebben geen duel gewonnen en kwamen overal een stap te laat.”
Vier minuten na de Rhedense openingstreffer stond het alweer gelijk en nog voor rust had Germania de rollen helemaal omgedraaid: 2-1. “Meteen na rust werd het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld”, zei Farkas. “We hadden een totale offday en waren geen schim van de ploeg die vorige week met 4-3 van Babberich won. Zulke wedstrijden zitten er in een seizoen tussen, zo wordt gezegd. Laten we hopen dat het bij deze ene blijft.”
Rheden staat na het verlies op een zevende plaats met 14 punten uit 10 duels. de achterstand op nummer drie, FC Presikhaaf, bedraagt slechts 3 punten. Alverna gaat in 1E met 23 uit 10 aan kop. Silvolde is met 21 punten tweede.

Eerste klasse E
Stevo – Achilles ’12               1-2
Babberich/L – Alverna           0-2
Presikhaaf – SC Enschede     5-0
AWC – Glanerbrug                1-2
Germania – Rheden              3-1
Silvolde – TVC ’28                2-0
Bemmel – SDOUC                 0-2