Rheden finalist op Zilveren Bal

8 januari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van het Zilveren Baltoernooi. De ploeg van trainer Bram van Aken won op het Rozendaalse sportpark De Pinkenberg met 7-2 van VDZ. Bij rust leidde Rheden al met 3-1.

De overwinning van Rheden was verdiend, maar enigszins geflatteerd. “Zeker voor ons eerste doelpunt kreeg VDZ een paar aardige kansen”, vertelde John Farkas, assistent-trainer van Rheden na afloop.
De zondagse eersteklasser nam na een kwartier de leiding door een doelpunt van Timmo Hoekstra. Vijf minuten later verdubbelde Mauro Slütter de voorsprong: 2-0. VDZ kwam in de 40e minuut op 2-1 door een kopbal van Pieter Middeldorp na voorbereidend werk van Tony Beyai. Op slag van rust herstelde Stan Maassen van der Brink de oude marge: 3-1.
Kort na de hervatting leek Rheden het duel te hebben beslist na de 4-1 van Mauro Slütter. VDZ gaf echter niet op en nadat Soufian Arjoch uit een vrije trap uiterst fraai voor 4-2 had gezorgd, kreeg de ploeg van trainer Stefan Hoogsteder enkel fraaie kansen om nog dichterbij te komen. Spits Kay van Harskamp van VDZ had echter weinig geluk in de afronding.
Mark Schmitz, behorend tot de selectie van Rheden, maar nog een A-junior, besliste met zijn treffer de wedstrijd. Mounir Amezrine scoorde daarna nog 6-2 en een hele fraaie 7-2.
Bij Rheden maakte Mark van Bindsbergen, aanvoerder van A1, zijn officieuze debuut. Bij VDZ kwamen de A-junioren Stan van der Meulen en Daan van de Held voor het eerst uit in de hoofdmacht.

Het Bumé Zilveren Baltoernooi krijgt vrijdagavond een vervolg. Dan komen de Velpse ploegen VVO en Veluwezoom tegen elkaar uit. De winnaar van dat duel speelt zondag om 14.00 uur in de finale tegen titelverdediger Rheden. De verliezer ontmoet om 11.45 uur VDZ in de wedstrijd om de derde plaats.

Uitslagen en programma Bumé Zilveren Baltoernooi
Senioren
Donderdag 8 januari

Rheden – VDZ              7-2
Vrijdag 9 januari
20.00 uur: VVO – SC Veluwezoom
Zondag 11 januari
13.00 uur: wedstrijd om de derde plaats
15.00 uur: finale

Junioren A- en B, strijd om de Silver Ball
Zaterdag 10 januari
B-junioren

09.30 uur: VDZ B1 – VVO B1
10.15 uur: Leones B1 – DCS B1
11.00 uur: wedstrijd om de derde plaats
11.45 uur: finale
A-junioren
13.45 uur: Leones A1 – VDZ A1
14.15 uur: VVO A1 – DCS A1
15.15 uur: wedstrijd om de derde plaats
16.00 uur: finale
17.15 uur: prijsuitreiking