Rheden blijft eersteklasser

9 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden heeft zich donderdag ondanks een 2-1 nederlaag bij Presikhaaf gehandhaafd in de eerste klasse E. De concurrenten Achilles ’12 en Bemmel verloren ook en kunnen Rheden niet meer achterhalen.

Presikhaaf had in de eerste helft het beste van het spel, maar de thuisploeg kwam pas in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Melvin Kolf kreeg vrije doortocht na een prima pass van Shiwan Hamdaziz: 1-0.
Een donderspeech van trainer Bram van Aken van Rheden hielp Rheden over het dode punt. “Want we waren in de eerste helft telkens een stap te laat”, vertelde John Farkas, assistent-trainer van Rheden. “Ik heb Bram tijdens de rust niet eerder zo kwaad gezien.”
Rheden kwam in de 65e minuut door Marcel McCombs op 1-1. De gasten kregen een paar kansen op een nog beter resultaat, maar die bleven onbenut. Een kwartier voor tijd zorgde Appie Chaiat voor de winnende treffer van Presikhaaf.
Gevolgen had de nederlaag voor Rheden niet. “Maar ondanks dat we ons hadden gehandhaafd, was niemand na afloop uitbundig. Dat typeert de ploeg”, aldus Farkas.
Rheden speelt zondag thuis tegen Alverna, dat bij een gelijkspel al zeker is van de titel. De voorsprong op Silvolde, de nummer twee, bedraagt 3 punten.

Eerste klasse E
Presikhaaf – Rheden            2-1
SDOUC – Stevo                    4-1
Achilles ’12 – Babberich/L   1-4
TVC ’28 – Germania             2-5
Alverna – SC Enschede         2-0
Glanerbrug – Silvolde           0-2
Bemmel – AWC                    2-3