Revanche EKCA op ’t Overschotje

6 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van EKCA waren zondag goed doordrongen van de belangen in het duel in 3E met ‘t Overschotje. EKCA won met 16-12 en stelde het derde klasserschap met weer een jaar veilig.

Met de nederlaag in de uitwedstrijd nog in het achterhoofd, begon EKCA zeer gedreven aan het duel. Binnen 10 minuten leidde de thuisploeg met 5-1. EKCA was agressief in de duels en liet ‘t Overschotje geen enkele ruimte. Dat resulteerde in een 10-4 ruststand.
Na de pauze liet de ploeg van trainer Peter Beenen de teugels wat vieren, maar bleef wel mee scoren. Het verschil van 6 treffers stond tot vlak voor tijd op het bord, waarna ’t Overschotje met 2 wanhoopsschoten de eindstand een nog wat draaglijker aanzien kon geven: 16-12.
“Als we met de instelling van deze wedstrijd de competitie in de zaal uitspelen en dat meenemen naar de tweede helft van het veldseizoen, kunnen er nog mooie dingen gebeuren”, stelde Beenen na afloop vast.

Doelpunten EKCA: Melissa Willemsen 3, Erwin Voskamp 3, Jeffrey Kruisland 3, Maartje Webbers 2, Renate Meurs 2, Erik Tangerink 1, Lisanne van Baal 1, Michiel Oosterhuis 1.