Reuzenstap Arvevo richting play-offs

2 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers van Arvevo hebben in de tweede divisie B een reuzenstap gezet op weg naar de nacompetitie. De ploeg van Oscar Gerritsen won met 4-0 bij Energo en kreeg de tweede plek nog steviger in handen.

De tweede plaats in de tweede divisie B geeft recht op het spelen van promotie-/degradatiewedstrijden om een plaats in de eerste divisie. Arvevo heeft nog 2 duels voor de boeg een voorsprong van 6 punten op VoCASA 2, de nummer 3 op de ranlijst. De Nijmeegse ploeg speelde echter een wedstrijd minder.
Het programma is voor Arvevo niet ongunstig. De Arnhems-Velpse formatie speelt op 14 april thuis tegen het laaggeklasseerde Favorita en op 21 april uit bij Alterno, dat de titel in de tweede divisie B dan al heeft binnengehaald. VoCASA brengt 7 april een bezoek aan TweeVV in Ede en speelt op 14 april uit tegen Pegasus, VoCASA 2 sluit op 21 april af met een thuiswedstrijd tegen SSS 3.
Arvevo won de met enige vrees tegemoet geziene uitwedstrijd bij Energo relatief gemakkelijk. Maar vooral in de tweede set bood Energo veel tegenstand, maar in de 3 andere sets was Arvevo uiteindelijk de bovenliggende partij. De setstanden 14-25, 22-25, 20-25 en 15-25 spraken boekdelen.
Arvevo kwam afgelopen zaterdag zeer gedegen en goed uit de startblokken. De mannen van Energo werden in de eigen hal goed onder druk gezet vanaf de servicelijn. Door een goede blokkering en verdediging ging de eerste set eenvoudig naar de Arnhemmers. “Het vervolg in de tweede, derde en vierde set ging wat moeizamer”, vertelde aanvoerde Paul Ubbink. “Energo is in eigen thuishal ook een moeilijk te kloppen ploeg. Menig topteam uit de tweede divisie is hier al gesneuveld. Met meer energie en minder fouten wist Energo de druk op te voeren bij Arvevo. Maar elke keer in de tweede helft van de set was Arvevo oppermachtig in haar blokkering en verdediging.”
Het gevolg was dat Arvevo 5 punten mee kon nemen naar huis.
Ubbink: “De volgende wedstrijd, thuis tegen Favorita wordt heel belangrijk. Maar ik denk dat de beslissing pas op de laatste speeldag zal vallen.”

Uitslagen Tweede divisie B
Energo – Arvevo                          0-4
Alterno – Pegasus                        4-0
Dynamo Apeldoorn 3 – TweeVV   1-3
VoCASA 2 – Trivos                       4-0           

Stand aan kop in Tweede divisie B

1. Alterno            17-69                       
2. Arvevo             18-63
3. VoCASA 2        17-57
4. Pegasus           18-56
5. Scylla               18-55
6. Energo             19-51