Renzo van Duren ‘even niet op straat’

10 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

“Ik had heel graag de dubbel gepakt”, zei verdediger Renzo van Duren (foto van De Bataven na de met 4-1 verloren Arnhem Cupfinale tegen Presikhaaf. “Nu kan ik een jaar lang niet door Arnhem lopen.”

Van Duren zei het met een glimlach, maar de realteit was dat de vrije verdediger van De Bataven stevig baalde van de nederlaag. Na de titel in de eerste klasse, had de 21-jarige verdediger de Arnhem Cup heel graag een jaar in de prijzenkast van De Bataven zien staan. “We waren ook niet minder en we hebben in de tweede helft 45 minuten vol gas gegeven. We hebben er echt alles aan gedaan, maar we hebben de kansen niet benut.”
‘Kansen benutten’. De Bataven beheerste dat belangrijke onderdeel zondagavond niet. Nadat het in de tweede helft met 2-0 was achtergekomen, kreeg de Gendtse ploeg een aantal enorme kansen. “Op ons niveau moeten dat eigenlijk doelpunten zijn”, oordeelde Van Duren, Arnhemmer in Gendtse dienst. “Maar ze werden niet benut en uiteindelijk werden we in de slotfase weggecounterd.”
De Bataven had in de eerste helft veel moeite met Presikhaaf. “We maakten het veld te groot”, zei Van Duren. “We konden er voetballend niet doorheen komen. De afstand tussen verdediging en aanval was te groot. Dat hebben we in de tweede helft veel beter gedaan.”
Na de pauze hanteerde De Bataven ook vaak de lange bal en die bezorgde de defensie van Presikhaaf grote problemen. Van Duren: De opzet is dat we het eerst met combinatievoetbal proberen. Lukt dat niet, dan proberen we de bal achter de verdediging te leggen.”
Uit één van die verre passes bereikte Van Duren ploeggenoot Aarntsen, die de bal vervolgens breed legde op de meegelopen Gertie Rikken: 2-1. Daarna liet De Bataven, na rust prima spelend, enkele enorme kansen liggen, waarna Presikhaaf in de slotfase nog tweemaal toesloeg. Van Duren: “Presikhaaf heeft aanvallend gewoon heel veel individuele kwaliteit. Ze hebben dat optimal uitgebuit, toen wij achterin één tegen één gingen spelen. Dat het dan nog 4-1 wordt, is logisch.”