Rentree Van Maanen bij Sportclub Oranje

10 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Antonio van Maanen heeft zondag zijn rentree gemaakt bij SC Oranje. Niet als keeper, maar als laatste man. Van Maanen, die ook de aanvoerdersband droeg, kon niet voorkomen dat SC Oranje thuis verloor van HAVO: 0-3.

Van Maanen gaf er enkele weken geleden de brui aan, omdat de instelling van de spelers in zijn ogen onvoldoende was. Afgelopen week kwam de routinier terug op zijn besluit om te stoppen. “Ik ben door bestuurslid Leen Huizer gebeld of ik als laatste man weer deel uit wilde maken van het eerste elftal. Er staat namelijk niet veel ervaring in de ploeg. Na dat gesprek met Leen heb ik thuis overlegd, want ik heb ook een groot gezin. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Ik wilde de club niet de rug toekeren. Ik ben een echte Oranjeman en wil niet dat deze vereniging naar de afgrond afglijdt. Daarom ga ik nog één keer mijn steentje bijdragen.”

Aan de beleving ontbrak het niet tegen HAVO. De thuisploeg knokte voor wat het waard was en had lange tijd uitzicht op een gelijkspel. Dat had vooral te maken met het matige afronden van de Haalderense gasten, die een aantal goede mogelijkheden onbenut lieten. Ook doelman Gino Artz, eerder de keeper van SC Oranje 4, verrichtte een aantal knappe reddingen. Na de 0-2, een kwartier na rust, was het duel beslist. In de laatste minuut scoorde HAVO ook nog de 0-3.

Theo Groeneveld nam bij SC Oranje de coaching over van de vertrokken trainer John Schenkers.  Als het aan Groenenveld ligt is dat eenmalig. “Want volgende week hoop ik na mijn blessure de eerste speelminuten te maken”, aldus de oud-speler van Vitesse. “Ik wil ook geen trainer worden. Alleen wat inbreng in de coaching en dat heb ik tegen HAVO samen met de assistent-trainer gedaan.”