Rentree Guido Snijder bij ESCA

5 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Handballer Guido Snijder heeft zondag zijn rentree gemaakt in de hoofdmacht van ESCA. De Arnhemmer, vorig seizoen nog spelend bij eredivisionist Swift, loodste zijn ploeg in de eerste klasse A in Zevenaar naar een 21-26 zege op OBW.

Snijder traint al een tijdje mee bij ESCA en maakte op verzoek van trainer Michael de Block zondag in de uitwedstrijd bij OBW zijn opwachting. De Blok was er blij mee. “Want ik had het nog moeten zien als we het zonder Guido hadden moeten doen. Hij zet andere spelers wel heel gemakkelijk vrij voor het doel”, aldus De Blok, die geen beroep kon doen op de geschorste Jordy Brunekreef.
Die schorsing was nog een gevolg van de heenwedstrijd in Arnhem, waarin Brunekreef in een spijkerhard duel de rode kaart kreeg. Ook het duel in Zevenaar leverde tweemaal rood op. Behalve voor een speler van de thuisploeg was er ook een rode prent voor Martin van Wely. De Blok: “Van Martijn was het een reactie. Hij gaf een duw na een schandalige actie op hem.”
ESCA leidde bij rust met 10-9 en bouwde die voorsprong in de tweede heft uit naar een 26-21 zege. Door die overwinning heeft ESCA de tweede plek stevig in handen. De voorsprong op De Gazellen bedraagt 3 punten. De tweede plaats geeft na afloop van de reguliere competitie recht op promotiewedstrijden. Het Apeldoornse Achilles 2 gaat aan kop en heeft een punt voorsprong op ESCA, dat echter een wedstrijd meer speelde.

Uitslagen Eerste klasse A
OBW – ESCA                       21-26
Duiven – Swift 3                 25-24
Minerva – UDI 1896 2        26-23
Achilles 2 – De Gazellen    25-17