Rens pakt Nederlandse titel MTB

13 juni 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rens Teunissen van Manen is zaterdag in Arkel Nederlands kampioen mountainbike geworden. In categorie 4 (kinderen geboren in 2004) was de 10-jarige Oosterbeekse scholier oppermachtig in een veld van 45 deelnemers.

Rens Teunissen van Manen behoorde tot de favorieten, maar de overmacht waarmee hij de titel veroverde, had hij niet verwacht. “Er waren heel veel goede renners, maar het ging heel gemakkelijk. Ik had verrassend weinig tegenstand”, verklaarde Rens na afloop.
De Oosterbeekse mountainbiker startte in de voorste gelederen en lag al snel alleen op kop. “Na de start kwam ik als de nummer twee uit de eerste bocht”, vertelde de kampioen na afloop. “En kort daarna reed Morris Gruiters, die voorop lag, even verkeerd. Ik kwam zo op kop en daarna werd het gaatje steeds groter. Ik heb dus de hele wedstrijd alleen gereden. Ik ben nog wel een keer onderuit gegaan, maar ik lag ver genoeg voor.”
Het parcours in Arkel was Rens Teunissen van Manen op het lijf geschreven. “Het was een technisch parcours met ‘rock gardens’, rechte stukken met uitstekende stukken steen waar je overheen moet”, vertelde Rens, die na vier ronden en een half uur fietsen een voorsprong had van anderhalve minuut op de nummer twee Morris Gruiters uit het Overijsselse Hengelo.
Een andere favoriet voor de titel, Miquel van Tintelen, reed de koers niet uit. “Miquel had al eerder zijn pols gekneusd en was er tijdens dit kampioenschap opnieuw op gevallen”, vertelde Rens Teunissen van Manen, die zondag alweer een wedstrijd rijdt in het Duitse Haltern am See. “Kinderen van mijn vereniging Bar End uit Apeldoorn vroegen of ik mee ging. Mijn ouders vonden het goed en ik vind het heel leuk.”

Uitslag Nederlands kampioenschap MTB in Arkel
Categorie 4 (kinderen geboren in 2004)

1. Rens Teunissen van Manen (Oosterbeek)
2. Morris Gruiters (Hengelo, Ov.)
3. Bart Kortleve (Havelte)