Renato Ibarra bezorgt Vitesse zege

15 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Renato Ibarra heeft Vitesse zondag tegen ADO Den Haag de overwinning bezorgd. De razendsnelle rechterspits scoorde in de 60e minuut de enige treffer in Gelredome. Vitesse is nu vrijwel zeker van een plek in de play-offs om Europees voetbal.  

In een kleurloze eerste helft was een schot van Jens Toornstra buiten bereik van Vitesse-doelman Piet velthuizen tegen de lat het enige belangrijke wapenfeit.
Na de hervatting, met bij Vitesse Mike Havenaar voor de flets spelende Jan-Arie van der Heijden in de ploeg, kreeg het duel nog enige kleur. Charlton Vicento miste voor ADO Den Haag een opgelegde kans en nog geen minuut later zorgde Ibarra na een solo via het been van ADO-speler Kevin Visser voor 1-0.
Vitesse, dat een veel betere eerste dan tweede helft afleverde, was via Mike Havenaar nog tweemaal dicht bij een doelpunt. In beide gevallen redde de Haagse doelman Coutinho.
“In de eerste helft hebben we niets gecreëerd”, bekende middenvelder Marco van Ginkel van Vitesse na afloop voor de camera van Eredivisie Live. “We speelden de bal achterin wel rond, maar we kwamen niet vooruit. We zijn ook te slap begonnen. Na rust was het beter en we hebben gelukkig gewonnen. De play-offs zijn nu bijna binnen.”