René Eijkelkamp in staf Vitesse

25 juli 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rene Eijkelkamp wordt spitsentrainer bij Vitesse. De voormalige aanvaller van ondermeer PSV en Schalke 04 begint per 1 augustus bij de  Arnhemse club. Dat meldt Vitesse op haar eigen website.

Eijkelkamp, die tot en met het afgelopen EK verbonden was aan Oranje, heeft bij Vitesse een contract getekend voor 1 seizoen. Ted van Leeuwen legt de komst van Eijkelkamp uit. “Het is de bedoeling dat we voor elke linie een specialistische trainer gaan krijgen, zodat spelers zich ook individueel kunnen ontwikkelen.”
Volgens Van Leeuwen had Vitesse René Eijkelkamp al eerder op het oog, maar toen stond hij nog bij PSV onder contract. “René is een uitstekende vakman die spelers aanwijsbaar beter maakt. Daarnaast is René een warme persoonlijkheid die het belang van een goede kop koffie kent. Hij is bovendien bekend met de werkwijze van Fred Rutten”, aldus Van Leeuwen op Vitesse.nl.
Eijkelkamp vervulde de rol van spitsentrainer ook al eerder bij FC Twente. Als actief speler kwam Eijkelkamp uit voor Go Ahead, FC Groningen, KV Mechelen, Club Brugge, PSV en Schalke 04.