Remo Derksen verlaat SC Oranje

26 april 2011 | Van onze AS-redactie

Trainer Remo Derksen (foto) verruilt SC Oranje na dit seizoen voor AZ 2000. Bij de club aan de Drielsedijk in Arnhem vormt hij vanaf 1 augustus met Bob van Londen het technische duo bij het eerste zaterdagteam. AZ 2000 komt dit seizoen, net als SC Oranje, uit in de vierde klasse A van het zaterrdagvoetbal.

Derksen volgde in oktober van het vorig jaar John Schenkers op bij de zondagse vierdeklasser SC Oranje. Hij was daar op dat moment al assistent-trainer. Het was de bedoeling dat Derksen komend seizoen trainer Frank Koch bij het eerste zaterdagteam van SC Oranje zou gaan assisteren.
Dat laatste gaat niet door. “Ik heb ambities als trainer en wilde op de cursus UEFA C/TC III. Dat is me door het bestuur van Oranje ook beloofd. Ik zou op kosten van de club die trainerscursus mogen volgen”, vertelt Derksen.
Het bleken volgens de 33-jarige Arnhemmer loze beloftes. “Ik heb het pas weer aangekaart, want de papieren voor die cursus moeten voor 1 mei worden opgestuurd. Nadat ik er al een paar keer om had gevraagd, kreeg ik uiteindelijk te horen dat er geen geld voor was. Jammer, want ik had graag met Frank Koch samengewerkt. Ik kom zelf altijd mijn woord na, maar nu voel ik me een beetje in de maling genomen. Als mij nu eerder was gezegd dat er geen budget was, had ik daar mee kunnen leven.”
Derksen maakt het seizoen verder zonder mokken vol. “Nadat ik het van John Schenkers had overgenomen, heb ik er steeds meer taken bij gekregen. Ik ben nu trainer, verzorger, grensrechter en leider. Ik doe alles voor de club, hoewel het heel slecht gaat. Maar ik ben ooit gevraagd voor de groep te gaan staan en dan maak ik het ook af. Dat moet ook, want dan kan Oranje volgend seizoen tenminste met een schone lei in de vijfde klasse beginnen.”