Reis scoort, zware blessure Kashia

11 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonathan Reis is het scoren nog niet verleerd. De Braziliaanse spits van Vitesse maakte tijdens zijn debuut voor de Arnhemse ploeg 2 doelpunten in het oefenduel met AEL Limassol. Vitesse won met 9-0.

Behalve Reis, die een half uur speelde, vierden ook de 2 andere nieuwe spitsen van Vitesse hun debuut op met doelpunten. Mart Lieder scoorde tweemaal, de Japanner Mike Havenaar was eenmaal trefzeker voor de Arnhemse ploeg, die op deze week op trainingskamp is op Cyprus. Bij rust leidde de ploeg van John van den Brom pas met 1-0 door een treffer in de openingsfase van Marcus pedersen. De overige treffers kwamen na de pauze van Wimilio Vink, Alexander Büttner en Julian Jenner.
Voor Vitesse was er echter ook kommer en kwel. Al vroeg in de wedstrijd moest aanvoerder Guriam Kashia van het veld worden gedragen na een botsing met de doelman van AEL Limassol. Hij liep daarbij een zware enkelblessure op. Na afloop van de wedstrijd twitterde Kashia met daarbij een foto van zijn enkel: ‘Pijnlijk! Ik weet niet hoeveel dagen deze ellendige blessure gaat duren’. Kashia lijkt door de blessure enkele weken te zijn uitgeschakeld.
Aan de grote zege van Vitesse op AEL Limassol moet niet al te veel waarde worden gehecht. De huidige koploper in de Cypriotische competitie trad aan met een jeugdelftal.