Regen houdt skeeleraars binnen

20 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Slechts 7 skeeleraars, verdeeld over 3 ploegen, waren zondag in Elden van de partij voor de ploegenachtervolging. Niettemin maakten ze pure reclame voor hun sport. Het duo Tim Jansen/Thies Frankema won.

Slagregens en ook nog harde wind. “Funest voor het skeeleren”, zei winnaar Tim Jansen na de koers. De 24-jarige Rhedenaar, die vrijdag in Apeldoorn tijdens de Freewheel Inline Cup zijn eerste skeelerzege behaalde, had echter geen moment aan deelname getwijfeld. “Dit is geen officiële wedstrijd, daarom haakte een aantal ploegen door het slechte weer af. Maar wij doen het ook voor Marcel van der Burgh, die dit organiseert. Want op de dag van de wielerronde van Elden is een skeelerwedstrijd ook reclame maken voor onze sport.”
Jansen en zijn Velpse ploeggenoot kregen 5 van de 10 te verrijden ronden tegenstand van Theo Selman en Henry Koers. Vanaf dat moment kon het laatste tweetal, lid van het Heins Schaatsshop skeelerteam, Jansen en Frankema na een flinke hoosbui niet meer volgen. Selman, die zich later weer herpakte, zat er toen volledig doorheen. “Theo had op zijn skeelers alleen voorop een regenwiel. Hij had door de hevige regenval dus veel meer last van de gladheid”, vertelde ploeggenoot Henry Koers. “Dan kun je minder snel door de bochten en moet je steeds weer aanzetten. Dat kost heel veel kracht.”
Regenwielen zijn zachter, waardoor er bij regen meer grip is. Het was echter niet het enige verschil. “Tim en Ties zijn B-rijders en van een hoger niveau”, zei Rudy Schreyer, die samen met Marcel van der Burgh en Patrick Degens het tweede team van Heins Schaatsshop vormde. “En ook in onze onderlinge strijd konden we het niet winnen. Henry is een oud A-rijder, dus ook van een hoger niveau. Zeker onder die zware omstandigheden waren wij in het nadeel. Ja, daar hebben de anderen ook last van, maar het is toch een mooi excuus?”
Excuus of niet, de 7 rijders maakten zondag in Elden in ieder geval reclame voor hun skeelersport.


Alle 7 skeeleraars vielen in Elden in de prijzen.