Quintus net iets te sterk voor Swift

22 maart 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift zijn zaterdag niet beloond voor hun harde werken. De Arnhemse ploeg verloor thuis in de nacompetitie in de degradatiepoule van de eredivisie de thuiswedstrijd tegen Quintus met 19-23.

Het duel met Quintus, veruit de sterkste ploeg in de degradatiepoule, toonde aan dat Swift aan de beterende hand is. De thuisploeg bood uitstekend tegenstand en keek bij rust pas tegen een achterstand van twee doelpunten aan: 9-11. Verdedigend had de ploeg van trainer Johann Peters zijn zaakjes goed voor elkaar.
Swift verloor de wedstrijd uiteindelijk met 19-23 en is daardoor nog niet helemaal veilig. Op zaterdag 12 april heeft Swift in de thuiswedstrijd tegen Hellas aan een punt genoeg om zich te handhaven in de eredivisie. Swift heeft net als Tachos, dat zaterdag met 26-23 verloor bij Hellas, 6 punten uit 5 wedstrijden. Hellas is laatste met 4 uit 5. De nummer laatst in de degradatiepoule speelt nog twee wedstrijden tegen de nummer laatst van de nacompetitie van de eerste divisie om één plaats in de eredivsie.