Quintus is Swift ruim de baas

11 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben in de eredivisie hun eerste duel onder leiding van trainer Johann Peters verloren. Quintus was in sporthal Elderveld met 21-32 te sterk voor de Arnhemse ploeg. Bij rust leidden de gasten al met 9-16.

Swift kon de tegenstander in de eerste twintig minuten bijhouden, maar na een 6-7 stand liepen de bezoekers uit naar 7-11. Bij rust was het duel bij 9-16 in feite al beslist.
“We misten in die eerste helft een aantal open kansen, waardoor Quintus uit kon lopen”, vertelde trainer Johann Peters na afloop “De dekking stond goed, maar in de aanval misten we wat creativiteit.”
Verrassend was dat niet, want in zijn eerste week als trainer had Peters zich vooral gericht op de dekking. “Dat was ook de winst van vanavond, want in de dekking is keihard geknokt. Daar begint het ook, want je moet geen veertig doelpunten hoeven maken om een wedstrijd te winnen. Maar we maakten ook technische fouten, waardoor Quintus in de break  kon scoren. Daarin moeten we ons verbeteren.”
Na de hervatting liep Quintus via 13-25 uit naar een 21-32 eindstand. “De groep moet van ver komen en je ziet dat er weinig zelfvertrouwen is. Maar we beschikken met Rens van Kregten en Mark Leckebusch over twee goede keepers en in de groep zit veel talent. Er is zeker perspectief.”
Met nog vier duels in de reguliere competitie te gaan staat Swift in de eredivsie met 5 punten uit 14 duels op de negende en voorlaatste plaats. Hellas is laatste met 4 punten, Tachos staat met 6 punten een plaats boven Swift.