Quick 1888 ook te sterk voor VDZ

9 juni 2023 | Van onze AS-redactie

VDZ speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. De ploeg van trainer Wilco Klop verloor donderdagavond in de tweede ronde van de nacompetitie om een plek in de tweede klasse met ruime cijfers van Quick 1888: 0-3. Die nederlaag betekende uitschakeling en zorgde voor een domper bij de thuisploeg. VDZ, dat tot het einde meedeed om de titel in de derde klasse B, kan niettemin terugkijken op prima seizoen.

Quick 1888 had zondag het Velpse VVO al kansloos gelaten (0-2) en ook VDZ kon de goed voetballende Nijmeegse ploeg niet de baas. Geen schande, want VDZ miste met Max Burgers, Thomas Rood, Ryan Smit (allen geblesseerd) en Stef te Veluwe ook nog eens vier basisspelers. Tegen een kwalitatief uitstekende ploeg als Quick 1888 was dat teveel van het goede.

Trainer Wilco Klop (foto) van VDZ wilde zich daar niet achter verschuilen. ,,Omdat je het altijd moet doen met de jongens die je wel hebt en we kunnen het complete team alleen maar een compliment geven. Maar je moet ook reëel zijn. Het was tegen Quick 1888 net niet goed genoeg.”

VDZ moest het balbezit veelvuldig aan de tegenstander laten en de 0-1 van Max Broenland kwam dan ook niet als een verrassing. Toch kreeg VDZ, dat uitblinkers had in Simon Zwartkruis en doelman Kwint Ceelen, nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar doelman Tim Schoofs hield van Quick 1888 redde op de inzet van Lorenzo Gerrist.

Ook na de hervatting was Quick 1888 de betere ploeg. Met Thom van Middelaar in de punt van de aanval voor Boris Hendriksen gooide VDZ het in die tweede helft wel over een andere boeg, maar meer dan een enkele kans leverde dat niet op. Klop bracht ook Cedric Schols, Ybo Hendriksen en Yassin Izly nog in het veld, maar ook dat sorteerde geen effect. Integendeel, VDZ gaf steeds meer ruimte weg en uit één van de vele tegenstoten zorgde Maickel van Kol (foto, nummer 13) voor de 0-3.

Quick 1888, dat in de derde klasse C achter kampioen Trekvogels en RKSV Driel en SCE als vierde eindigde, treft zondag (11 juni) VIOD in Doetinchem. De winnaar van dat duel speelt op zondag 18 juni de finale om een plek in de tweede klasse tegen de winnaar van de wedstrijd Beuningse Boys – SCE.

* Foto geheel boven: Gevaar voor het doel van keeper Kwint Ceelen van VDZ bij een kopbal van Quick-aanvaller Taher Taher Agha
* Alle foto ’s van de wedstrijd VDZ – Quick 1888 zijn gemaakt door Ruud Schoofs.

* Onderstaand het interview van verslaggever Wim Ludeke van RTV Connect met trainer Wilco Klop van VDZ.

Doelman Tim Schoofs van Quick 1888 grijpt mis na één van zijn spaarzame foutjes. Arbiter Otmar Schoonderwoerd zag hier echter een aanvallende overtreding is, terwijl VDZ dacht aan een strafschop omdat de uitkomende Schoofs VDZ-speler Thom van Middelaar in de rug sprong. (Foto: Ruud Schoofs)

Cedric Schols van VDZ koestert het balbezit en schermt de bal af. (Foto Ruud Schoofs)