Qazaishvili naar Legia Warschau

30 augustus 2016 | Van onze AS-redactie

Vitesse verhuurt Valeri Qazaishvili (23) voor één seizoen aan Legia Warschau. De Poolse club bedong daarbij een optie tot koop. De beide clubs bereikten daarover maandag overeenstemming. ‘Vako’ staat bij Vitesse nog tot de zomer van 2018 onder contract.

Qazaishivli verblijft vandaag (dinsdag) in de Poolse hoofdstad voor een medische keuring. Valt die voor de Georgiër positief uit, dan kan de middenvelder al snel vol aan de bak. Legia Warschau plaatste zich vorige week ten koste van het Ierse Dudalk voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Daarin treft de Poolse club Sporting Portugal, Real Madrid en Borussia Dortmund. Legia Warschau opent het miljoenenbal op 14 september in eigen huis tegen Borussia Dortmund.

vitesseQazaishvili, inmiddels vijf jaar bij Vitesse, had bij de leiding van de Arnhemse eredivisionist aangegeven open te staan voor iets nieuws. Bij Vitesse had hij onder trainer Henk Fraser al geen basisplaats meer. Afgelopen vrijdag bleef Qazaishvili in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) negentig minuten op de bank. De Georgiër had in de openingswedstrijd tegen Willem II (4-1 winst), waarin hij eenmaal scoorde, nog een basisplaats. Dat was ook het geval in de verloren thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (1-2 verlies), maar toen haalde Fraser hem na een uur naar de kant. In het duel bij Roda JC (0-1 zege) viel Vako pas tien minuten voor tijd in.
In Navarone Foor, afgelopen zomer overgekomen van NEC, heeft Vitesse al een vervanger voor Qazaishvili in huis. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Vitesse, na het vertrek van Qazaishvili en de komst van Adnane Tighadouini, nog zaken zal doen op de transfermarkt.
* Foto boven: Valeri Qazaishvili in actie in zijn laatste thuiwswedstrijd voor Vitesse tegen ADO Den Haag. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)

 

.