Punt Oost-Arnhem na late treffer

26 januari 2013 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben zaterdag in de overgangsklasse A een punt gepakt bij Odik, de nummer twee op de ranglijst. In Barneveld eindigde het spannende duel in 24-24.

Met het gelijkspel was Oost-Arnhem dolblij. De ploeg van trainer Erwin Ligt keek 40 seconden voor tijd nog tegen een 24-22 achterstand aan. Minke de Jager (foto) scoorde vier seconden voor tijd de luid bejeubelde gelijkmaker. Bij rust was de stand ook gelijk: 9-9.
Koploper KVA is na twee van de vier gespeelde wedstrijden in de overgangsklasse A nu al de grote winnaar van het weekeinde. Zelf won de lijstaanvoerder met 19-18 van Tweemaal Zes en zag Odik dus een punt verspelen aan Oost-Arnhem.
“Kampioen zullen wij niet meer worden, maar we willen wel elke wedstrijd onze huid zo duur mogelijk verkopen. Dat hebben wij tegen Odik zeker weer gedaan. Alle complimeneten aabn het team”, vertelde Wesley ten Broek, assistent-trainer van Oost-Arnhem.
Odik bleek vooral afhankelijk van twee scorende heren, Punt en Van Kuilen. Bij Oost-Arnhem kwam acht spelers tot scoren. Tactisch klopte het bij Oost-Arnhem, dat in de openingsfase een 2-5 voorsprong nam. Die voorsprong konden de gasten echter niet vasthouden. Na een niet al te beste eerste helft stond het bij rust 9-9.
Na de tussenstand van 12-12 sloeg Odik het eerste grote gat: 16-12. Oost-Arnhem toonde veerkracht en bij de stand van 18-18 kon het weer alle kanten op. Michael Kort, de vervanger van de geschorste Emiel Broenink, liet in de slotfase zien hoe belangrijk een goed tweede team voor de vereniging is. Bij 21-20 zorgde hij met een puike doorloopbal voor de gelijkmaker: 21-21. Bij 23-21 zorgde Kort met een schot voor de aansluitingstreffer 23-22. “Door zijn enthousiastme en doorzettingsvermogen bleven ook de andere spelers geloven in een goede afloop”, zei Ten Broek.
Met nog veertig seconden op de klok leidde Odik met 24-22. Een benutte strafworp van invaller Ingar Luttik zorgde voor 24-23, waarna aanvoerster Minke de Jager met een fraai schot voor de verdiende gelijkmaker zorgde: 24-24.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Thijs Broenink 4, Michael Kort 3, Minke de Jager 2, Esra Ruysink 2.
Eerste verdediging: Matthijs Baerends 4, Rick Verdouw 3 (54. Ingar Luttik 1), Sanne Ligt 5, Pia Donkers.

Stand aan kop
1. KVA                  10-16
2. Odik                 10-13
3. Tweemaal Zes   10-12
4. Oost-Arnhem   10-10

—————————————————————

                                             (Advertentie)

Voetbalvereniging DVOV uit Velp zoekt voor het seizoen 2013 – 2014 voor het eerste elftal een resultaatgerichte hoofdtrainer. DVOV komt nu uit in de derde klasse van het zaterdagvoetbal en is een ambitieuze vereniging met 500 leden.

Naast ervaring als hoofdtrainer heeft u affiniteit met jeugdvoetbal en bent u in het bezit van het diploma TC 2. De trainer-coach verzorgt tweemaal per week, op de dinsdag- en donderdagavond, de training van onze selectie en heeft daarbij oog voor het inpassen en de doorstroming van onze jeugd. Op de zaterdag bent u verantwoordelijk voor de coaching van ons 1e elftal.

U bent in staat een hechte teamsfeer te creëren en spelers beter te maken. U staat zowel tussen als boven de groep en communiceert goed met de trainer van het 2e elftlal en de jeugdteams. Daarnaast heeft u oog voor de clubcultuur.

Heeft u interesse ?

Uw sollicitatie kunt u voor 6 februari per e-mail sturen naar: secretaris@dvov.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oscar Hutjes, telefoon: 06-19505375

—————————————————————