Puinhoop bij Lokomotiv Plovdiv

23 juli 2012 | Van onze AS-redactie

Vitesse treft donderdag in het tweede duel met Lokomotiv Plovdiv een zeer verzwakte tegenstander in de tweede voorronde van de Europa League. Eigenaar Konstantin Dinev heeft de club verlaten, waarna ook drie belangrijke spelers per direct zijn vertrokken.

Op de website van Lokomotiv Plovdiv geeft twee redenen op voor zijn plotselinge vertrek. Ten eerste het gebrek aan financiële steun voor de club en ten tweede het feit dat hij voortdurend wordt beticht van dubieuze praktijken.
Dinev laat weten geen aanspraak te maken op de aandelen van de club en die over te dragen Atanas Uzunov. Die laatste heeft al aangegeven, dat Lokomotiv Plovdiv ondanks het vertrek van geldschieter Dinev, donderdagavond gewoon in Gelredome zal aantreden. De toekomst van Lokomotiv Plovdiv, vorig seizoen verliezend finalist in de strijd om de Bulgaarse beker, is echter ongewis. De voetballers Bengelloun, Rodrigues en Serginho zijn per direct overgestapt naar CSKA Sofia.
Vitesse – Lokomotiv Plovdiv begint om 20.00 uur. De heenwedstrijd, gespeeld in Lovech, eidigde afgelopen donderdag in een gelijkspel (4-4). Plaats Vitesse zich voor de derde voorronde, dan speelt het tegen de winnaar van de tweekamp tussen Honved Boedapest en het steenrijke Anzhi uit Rusland. Bij die laatste club is Guus Hiddink, in ruil voor een gigantisch salaris, de trainer. Anzhi won het eerste duel op eigen veld met slechts 1-0.