Promotie RKHVV 2 en Presikhaaf 2

6 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het tweede elftal van RKHVV speelt komend seizoen in de reserve hoofdklasse na een zege in de nacompetitiefinale op Vogido 2. Presikhaaf 2 promoveert naar de reserve 2e klasse.

RKHVV 2 was in de dubbele finale om promotie naar de reserve hoofdklasse te sterk voor Vogido 2. Na een gelijkspel in de thuiswedstrijd in Huissen (1-1, treffer van Wesley Vree) won de Huissense ploeg afgelopen zondag de return in Enschede. Danny Doedens zorgde in de verlenging voor de enige treffer: 0-1.
In de halve finale had RKHVV 2 afgerekend met stadgenoot Jonge Kracht 2. Thuis hadden de ‘Blauwen’ met 3-0 gewonnen, uit met 2-0. Jonge Kracht moet daardoor een stapje terugdoen en degradeert uit de reserve hoofdklasse naar de reserve eerste klasse.
Trainer Stefan Muller nam zo afscheid van RKHVV 2 met een promotie. Hij wordt opgevolgd door Youssef Aaroub, die zondag ook een promotie vierde met Presikhaaf 2.
In de finale over 1 wedstrijd was Presikhaaf 2 op het veld van het Nijmeegse Orion met 9-0 te sterk voor Groesbeekse Boys 2. Presikhaaf promoveert naar de reserve tweede klasse. Het was de tweede opeenvolgende promotie van de Arnhemse ploeg, die vorig jaar de titel pakte in de reserve vierde klasse.  
De naar zaterdagderdeklasser Ostrabeke vertrekkende Rifat Bugdayci scoorde in de finale tegen Groesbeekse Boys vijfmaal. De overige treffers kwamen op naam van Jahrai Veldt, Nick Cornelissen, Mo Boualarassi en Rudy Aziz. De laatste speelt komend seizoen bij Sportclub Veluwezoom.