Promotie lonkt voor Oost-Arnhem A1

10 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Het A1-juniorenteam van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn kan zaterdag promoveren naar de hoofdklasse. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen moet in het Friese Oldeholtpade dan het beslissingsduel winnen van Hoogkerk A1.

Oost-Arnhem en Hoogkerk eindigden in de overgangsklasse A gelijk en beide ploegen wonnen in de veldcompetitie 13 van de 14 wedstrijden. In de onderlinge duels was er ook evenwicht. Hoogkerk won in Arnhem (11-15), de ploeg van Ron Steenbergen was de beste in het Groningse dorp (16-17).
“Over het geheel hebben wij een betere ploeg”, zegt Ron Steenbergen. “Hoogkerk heeft enkele spelers die er bovenuit steken. Slagen we erin om die aan banden te leggen, dan kunnen wij die wedstrijd winnen.”
Promotie betekent dat Oost-Arnhem volgend seizoen met het A1-team op het hoogste niveau van Nederland acteert. “In de zaal is dat al het geval en dat is natuurlijk het belangrijkste. Maar voor de club is het goed als we dat ook op het veld doen”, aldus Steenbergen, die denkt dat Oost-Arnhem A1 volgend seizoen goed genoeg is voor de hoofdklasse. “Er gaan een paar spelers een jaar op studiereis, maar dan nog blijft er een goede ploeg over.”
Promotie zou voor Steenbergen de kroon op het werk zijn en ook een mooi afscheidscadeau. De oud-international verruilt Oost-Arnhem voor het Driebergense Dalto, waar hij volgend seizoen hoofdtrainer wordt.
De beslissingswedstrijd tussen Oost-Arnhem A1 en Hoogkerk A1 wordt zaterdag (11 juni) gespeeld op het terrein van SCO in Oldeholtpade. Het duel begint om 18.00 uur.

Selectie Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn A1:
Bas Broenink, Bob Beenen, Koen Bongers, Gjalt de Vries, Mattjijs Baerends, Ruben Buno Heslinga, Steven Csupor, Roos Verheugt, Anouk van Amerongen, Doete de Vries, Dian Ligt, Jante de Vries en Simone Klijntjes.