Promotie doel van handbalsters ESCA

1 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De doelstelling van de handbalsters van ESCA? “We willen weer promoveren”, zegt trainer Jos van den Brink. Zaterdagavond begint ESCA de competitie in de tweede klasse bij Groesbeeks Glorie.

ESCA kan terugkijken op een uitstekende voorbereiding. Van den Brink: “We hebben gespeeld tegen ploegen die één of twee klassen hoger spelen en alle wedstrijden gewonnen.”
De Arnhemse ploeg behoort daarom tot de favorieten in de tweede klasse. “Winnen van hoger spelende ploegen is een graadmeter, maar geen garantie voor de competitie. Groesbeeks Glorie is ook meteen een moeilijke tegenstander, maar dat verandert niets aan onze doelstelling. We willen net als vorig seizoen promoveren.”
ESCA heeft zich behoorlijk versterkt. Zo verruilden vijf speelsters stadgenoot Swift voor ESCA en kwam Kim de Blok, de dochter van Jos van den Brink, over van AAC 1899.
“We hebben een hele moeilijke tijd gehad. Voor anderhalf jaar terug waren we op sterven na dood, nu hebben we twee teams met in totaal 25 meiden”, aldus Van den Brink.

Klik hier voor het handbalprogramma