Prima uitgangspositie Presikhaaf

18 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf begint maandag in en tegen Joure met een prima uitgangspositie aan de tweede wedstrijd van de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Zaterdag won de ploeg van trainer Dennis van Beukering op eigen veld met 4-2 van de Friese ploeg.

SC Joure, dat in de eerste klasse F als vierde eindigde, nam in de openingsfase een voorsprong. Vijf minuten voor rust maakte René Bot uit een vrije trap van 25 meter voor Presikhaaf gelijk.
Dit tik kwam hard aan bij de bezoekers, want na de hervatting speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de Friezen. Jhonny van Beukering drukte het overwicht van Presikhaaf in de 55e minuut uit in een treffer. Na een pass van Gil Neervoort liet de spits na een razendknappe aanname de Friese doelman André Zeldenthuis kansloos: 2-1. Een kwartier voor tij kopte Shiwam Hamdaziz uit een corner van Appie Chaiat de 3-1 binnen. Nadat Shapoule Ali was neergelegd en Joure met tien man verder moest, zorgde diezelfde Chaiat vanaf de strafschopstip voor 4-1. Presikhaaf leek op rozen te zitten.
Een minuut voor tijd ging de bal ook aan de andere kant op de stip. Arjen Haast zou een tegenstander hebben aangetikt, maar de beslissing om de bal op de stip te leggen, was op zijn minst discutabel. Doelman Marc te Witt van Presikhaaf was echter kansloos op de trap van Tjisse Kerkstra: 4-2.
In de andere halve finale won Hoogeveen met 3-0 van SC Erica. Maandag zijn de returns. De winnaars van de twee halve finales spelen in de eindstrijd om een plek in de hoofdklasse.
Trainer Dennis van Beukering sprak na afloop van een ‘goede uitgangspositie’. “We begonnen wel slecht en dat was niet te verklaren. Joure counterde in de eerste helft een paar keer messcherp, maar na rust heeft de tegenstander alleen maar achter ons aangelopen. Zeker na die fantatsische goal van Jhon waren ze even de kluts kwijt.”
Van Beukering baalde wel van de 4-2. “We werden ook gemakzuchtiger in de slotfase, maar ik vond het geen penalty. Het duurde ook even voordat de scheidsrechter naar de stip wees. Hij gaf ook geen gele kaart aan Arjan Haast, omdat hij het volgens mij niet goed gezien had.”
Een van de spelers die wel tegen een gele kaart opliep, was Jhon van Beukering.  De aanvoerder is daardoor voor één wedstrijd geschorst, maar die gaat pas na het pinksterweekeinde in. in Friesland is Van Beukering er dus gewoon bij, maar hij mist eventueel de eerste finalewedstrijd.

(later meer)