Prima uitgangspositie Eendracht

9 juni 2016 | Van onze AS-redactie

Eendracht heeft donderdagavond een grote stap gezet op weg naar klassebehoud. De Arnhemse ploeg versloeg in de laatste ronde van de nacompetitie om een plek in de vierde klasse van het zondagvoetbal UHC met 5-2. Zondag is de return in Hernen.

Eendracht keek al binnen het kwartier tegen een 0-1 achterstand aan, maar Dilsad Birhim en Sander Beek bogen die achterstand om in een 2-1 voorsprong. “Maar we misten ook nog twee opgelegde kansen via Dilsad en Sander”, vertelde Marlon Keizer (foto), trainer van Eendracht.
Keizer4K, Marlon (Small)Die missers kwamen de thuisploeg na de hervatting duur te staan, want de bezoekers scoorde in de tweede helft de gelijkmaker: 2-2. Eendracht rechtte de rug en Sander Kok zorgde met twee treffers, waarvan de laatste uit een strafschop, voor een 4-2 voorsprong. Rashwan Taher maakte het feest voor Eendracht compleet door ook een strafschop te benutten: 5-2.
“Beide penalty ’s waren terecht”, sprak Keizer na afloop. “Die 5-2 voelt goed. Dit mogen we niet meer weggeven. Maar we zullen zondag wel 90 minuten lang honderd procent moeten geven.”

* Foto boven: de doelman van UHC redt voordat Sander kok gevaarlijk kan worden. (Foto: Nico Kooij)
* ook onderstaande foto ’s zijn van Nico Kooij.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
De bal valt op de arm van een verdediger van UHC. Hands!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Opnieuw een gevaarlijk situatie voor het doel van UHC.