Prima spel ESA en Arnhemse Boys

16 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys en ESA hebben in hun bekerduels prima voetbal laten zien. ESA was thuis in groep 7 met 3-0 te sterk voor zondag tweedeklasser Bemmel, Arnhemse Boys had geen enkele moeite met zaterdagderdeklasser Kesteren: 3-0.

Poule 7: Arnhemse Boys – Kesteren 3-0.
Volgens trainer Ricardo Gil Muinos van Arnhemse Boys had zijn ploeg tot nu toe niet kunnen overtuigen in de oefenperiode. “We hebben ook veel nieuwe spelers, daarom liep het wat stroef. Maar tegen Kesteren hebben we prima gespeeld. Het enige dat we onszelf moeten verwijten is dat het geen 8-0 is geworden, want zeker voor rust hebben we veel kansen laten liggen. Levent Akat en Driss Jeniyeh zetten de thuisclub voor rust op 2-0. Na de hervatting bepaalde Mike Remie de eindstand uit een strafschop op 3-0.

Poule 8: ESA – Sportclub Bemmel 3-0.
Trainer Marcel Omvlee van ESA was na afloop in zijn nopjes over de prestatie van zijn ploeg. “Met de komst van enkele nieuwe spelers hebben we duidelijk een stap gemaakt. Maar ik blijf toch voorzichtig, want we zijn net een paar weken bezig.”
Germaine Lenting, overgekomen van Elistha, zette de thuisclub op 1-0, Job Seinen tekende voor de 2-0 ruststand. Na de hervatting zorgde Davy Hendriks (ex-SML) voor 3-0.
Omvlee: “We hebben aardig gevoetbald en het was niet eens geflatteerd. Na een half uur moest Bemmel wel met 10 man verder na een rode kaart, maar toen stond het al 2-0. De score had nog hoger op kunnen lopen, maar de grensrechter van Bemmel voorkwam met zijn manier van vlaggen een paar goals.”