Presikhaaf wint Twentse Ros toernooi

12 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

FC Presikhaaf is zondag winnaar geworden van het 46e Twentse Ros Toernooi. De ploeg van trainer Dennis van Beukering, komend seizoen uitkomen in de eerste klasse, won de finale na een 0-0 eindstand na strafschoppen van hoofdklasser Rohda Raalte.

Doelman Marc te Witt van FC Presikhaaf eiste in de strafschoppenserie een hoofdrol voor zich op. Hij stopte twee penalty’s en zag een derde strafschop over zijn doel gaan.
In poule B eindigde Presikhaaf als eerste. De Arnhemse ploeg won drie duels en speelde twee keer gelijk. Vooral de overwinningen op de hoofdklassers Hoogeveen (4-0) en NEC (1-0) maakten indruk. Aanvaller Shiwam Hamdaziz werd met zes treffers bovendien topscorer van het toernooi.
“Vooral zondag, op de tweede dag, hebben we het goed gedaan”, vertelde trainer Dennis van Beukering. “Als je Hoogeveen en NEC, twee zondaghoofdklassers, aan de kant zet, is dat knap. En dan te bedenken, dat we niet konden beschikken over Esen Gürbuz, Appie Chaiat en Jory ten Brinke. Zij zijn nog geblessseerd. Bovendien zit Shapoul Ali voor een trainingsstage in Spanje. Het geeft aan dat de andere jongens ook al het niveau van de hoofdklasse aankunnen.”
Ook John van Beukering was nog niet van de partij. De oud-prof is al wel overgeschreven naar Presikhaaf. “Jhon gaat na zijn vertrek bij FC Dordrecht eerst privé even alles op orde brengen en haakt daarna aan”, aldus Dennis van Beukering.
Na het winnen van de Arnhem Cup mag Presikhaaf na de zege op het Twentse Ros Toernooi opnieuw een mooie beker in de prijzenkast bijzetten.
Ook Rheden was op het Twentse Ros Toernooi van de partij. De ploeg van trainer Bram van Aken speelde vier keer gelijk en verloor één wedstrijd. “We zijn heel tevreden over onze prestatie”, vertelde John Farkas, assistent-trainer van Rheden, na afloop van het toernooi. “In vijf wedstrijden van 40 minuten hebben we maar drie goals tegen gekregen. we hadden ook twee jongens van het tweede elftal en een jongen van het A1 mee en die hebben ook allemaal gespeeld. Met iets meer geluk hadden we ook wedstrijden kunnen winnen, want tegen De Zouaven en tegen AFC’34, een hoofdklasser uit Alkmaar, hebben we op een 1-0 voorsprong gestaan. Al met al was het een prachtig toernooi.”
Rheden eindigde in poule A met 4 punten uit 5 duels als vijfde en hoefde daarna niet meer in actie te komen.

Uitslagen Twentse Ros Toernooi in Enschede
Poule A:
Rheden – Rohda Raalte 0-0, Rheden – Enschedese Boys 0-0, Rheden – De Zouaven 1-1, SC Erica – Rheden 1-0, Rheden – AFC ’34 1-1.
Poule B: Presikhaaf – FVC 1-1, Presikhaaf – GVV Unitas 4-1, Presikhaaf – Juventa ’12 1-1, Presikhaaf – Hoogeveen 4-0, Presikhaaf – NEC 1-0.
Finale: Presikhaaf – Rohda Raalte 0-0 (Presikhaaf wint na strafschoppen).