Presikhaaf verder, SML op schot

27 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft zich vrij gemakkelijk geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De Arnhemmers versloegen AVW’66 zaterdag met 3-1 en werden poulewinnaar. SML won met 7-1 van Ede/Victoria. Jonge Kracht versloeg Go Ahead Kampen met 5-2.

Poule 12
FC Presikhaaf – AVW’66 3-1 (1-0).
AVW’66 moést winnen om verder te gaan naar de knock-outfase van het bekertoernooi. Maar daartoe kreeg de ploeg uit Westervoort geen kans. FC Presikhaaf stond bij rust met 1-0 voor door een doelpunt van Sherwin Grot. Essen Gürbüz zorgde na rust voor de 2-0, waarna Charley Adriaansen voor AVW tegenscoorde: 2-1. Opnieuw Gürbüz zorgde voor de 3-1 eindstand. Presikhaaf, dat nog diverse kansen miste, werd daarmee ongeslagen poulewinnaar met 9 punten uit 3 wedstrijden.
Trainer Dennis van Beukering: “We moesten minimaal gelijkspelen om verder te gaan. Dat is gelukt, dus daarover ben ik tevreden. We hadden wel moeite met AVW, een sterke ploeg, die vanuit een goede organisatie voetbalt. Bij ons zijn er nog dingen die beter kunnen, ik zie niet altijd terug waar we op trainen.”

Poule 38
SML – Ede/Victoria 7-1 (4-0).
SML was veel te sterk voor de ploeg uit Ede en scoorde er lustig op los. Dat de Arnhemmers niettemin werden uitgeschakeld voor het vervolg van het bekertoernooi, deerde trainer Bert Hendriks niet: “Belangrijker is dat ik progressie zie. Ik ben tevreden over de hele voorbereiding, er is vertrouwen in de groep.”
Wesley Martens was de topschutter van SML met drie doelpunten. De andere treffers kwamen op naam van Erdem Sezgin (2), Robin van Woerkom en Reinder Berfelo.
Fortissimo – Bennekom 2 2-2.

Poule L46
Jonge Kracht – Go Ahead Kampen 5-2 (1-2).
Trainer Roy van der Hoek moest zijn spelers er in de rust op wijzen dat passie de basis is van succes. Zij pikten het op en walsten in no-time over Go Ahead Kampen heen. Van der Hoek: “Na rust was er maar één ploeg die voetbalde. Binnen tien minuten was het al 4-2. De agressiviteit, die ik in de eerste helft miste, was er toen wel. De rest van de tijd hebben we goed uitgevoetbald. Het is een welkome overwinning. We zijn weliswaar uitgeschakeld, maar we hebben drie prima oefenwedstrijden gespeeld en gaan met een goed gevoel de competitie in.”
De doelpunten van Jonge Kracht werden gemaakt door Stephen Könneman, Klaas Venderbosch (2),  Sergio Ashruf en Tom te Boekhorst.