Presikhaaf struikelt bij Varsseveld

13 maart 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft het zondag niet gered in Varsseveld. In de knollentuin van de plaatselijke Sportclub ging de ploeg van Dennis van Beukering met 2-1 onderuit.

Hoewel FC Presikhaaf nu naast alle prijzen dreigt te grijpen, is er bij de trainer geen sprake van paniek. Van Beukering vindt dat zijn ploeg nog steeds goed voetbalt en is over het gehele seizoen genomen meer dan tevreden over de prestaties. De vierde plaats in de loodzware tweede klasse I is voor een promovendus dan ook iets om trots op te zijn. Van Beukering: “En dat het soms misgaat, zoals in Varsseveld, heeft ook te maken met het feit dat we een andere speelstijl moeten hanteren. Onze flankspelers Michel de Kinkelder en Fidal Batun zijn door blessures weggevallen, waardoor we nu met twee spitsen moeten gaan spelen, heel anders, en die omschakeling is niet gemakkelijk. Maar over het niveau ben ik best tevreden, ik vind zelfs dat we steeds beter gaan voetballen.”
Sportclub Varsseveld kwam zondag vrij gemakkelijk aan de doelpunten: twee keer uit een inworp, waarbij de verdediging, inclusief keeper Usger Unal (eerste keeper Wesley van Hujim is geblesseerd, red),  geen overtuigende indruk maakte. Pas in de slotfase slaagde Max van Meteren erin om tegen te scoren. Van Beukering: “Tot de zestien liep het best goed, maar daarna misten we de killers-mentaliteit.”

Andere uitslagen 2I:
DVV – DIO ’30                         0-0
Erica ’76 – Alverna                 0-3
Beuningse Boys –  Grol          0-1
Orion – DVC ’26                      5-2
Quick 1888 – Spero                0-1
Bemmel  – Silvolde                  2-2