Presikhaaf: periodetitel in zicht

16 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf is weer een stap dichter bij de eerste periodetitel. De ploeg van trainer Dennis van Beukering, koploper in de tweede klasse I, was in Zevenaar te sterk voor concurrent DCS: 0-2.

Presikhaaf voert de ranglijst in 2I aan met 18 punten uit 7 wedstrijden. Leones volgt met 17 uit 7, Silvolde is derde met 15 uit 7. Op de achtste speeldag, over 2 weken, Silvolde op bezoek bij Presikhaaf en dan valt de beslissing.
Van Beukering: “Natuurlijk willen wij mee blijven doen om de titel, maar het is toch prettig als je een periodetitel hebt. Dan ga je wat gemakkelijker voetballen.”
Dat deed Presikhaaf zondag ook al in Zevevaar. Zonder Shiwan Hamdaziz, die door Zico, de Braziliaanse bondscoach van Irak, voor een tiendaagse trainingsstage in Bagdad is uitgenodigd. Behalve het duel met DCS mist Hamdaziz ook de wedstrijd zan zaterdag tegen Elsweide in de strijd om de KNVB districtsbeker Oost. “Het is heel leuk voor Shiwan, maar ik heb hem toch liever hier”, zei Van Beukering, die Fouad Lazaar liet spelen op de positie van Hamdaziz. “Fouad heeft het heel goed gedaan en vormde met Emre Ates en Max van Meeteren een heel goed middenveld.”
In zevenaar zette Essen Gürbüz de bezoekers na een half uur op 1-0. Omdat Presikhaaf kansen liet liggen, bleef het afwachtend spelende DCS in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd ontsnapte Presikhaaf aan de gelijkmaker toen een Zevenaarse treffer werd afgekeurd. “Een speler van DCS zat nog aan de bal en daarom was het buitenspel. Maar die bal zou er anders ook zijn ingegaan, dus daar hadden we geluk.”
Kort daarop besliste Presikhaaf de wedstrijd. Na een driedubbele één-twee combinatie tussen Emre Ates en Michel de Kinkelder rondde Sherwin Grot het voorbereidende werk af: 0-2.

Uitslagen Tweede klasse I
DCS – Presikhaaf                 0-2
Grol – Varsseveld                2-1
Quick 1888 – DVV               1–2
Albatross – Orion               5-2
Bemmel – Concordia W      3–1
Silvolde – DIO’30                 4-1
Rood Wit – Leones               2-3