Presikhaaf pakt RKHVV op strijd

10 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

FC Presikhaaf staat voor de vierde keer op rij in de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De titelhouder plaatste zich voor de eindstrijd van maandag na een enerverend en hard duel tegen RKHVV: 6-5.

“Ik heb nog nooit zo’n gekke wedstrijd gespeeld”, zei Arjan Wensink, speler van FC Presikhaaf na afloop. Daarmee vertelde de middenvelder niets te veel. Met 11 doelpunten in totaal en 6 in het laatste kwartier beleefde het toernooi om de Arnhem Cup zijn tweede knotsgekke halve finale in 3 dagen. Dinsdag maakten De Bataven en Arnhemia er al een spektakel van (6-4 voor De Bataven), donderdag was het de beurt aan RKHVV en Presikhaaf. “De goals vielen zo snel achter elkaar, dat ik even niet meer wist hoeveel het stond”, lachte Wensink. “In deze wedstrijd zat alles. Wat weinig goed voetbal, maar wel veel spanning en strijd.”
Strijd was er zeker, al probeerde arbiter Ten Broek het in de openingsfase nog zonder kaarten af te doen. Wensink was de eerste die er niet zonder, gele, kaart vanaf kwam toen hij volkomen onnodig Bas Witjes torpedeerde. Daarmee kwam hij nog goed weg. Meer kaarten zouden volgen. Rode kaarten waren er zelfs voor Zeki Alagöz (Presikhaaf), na neerleggen van Kevely Albertus en Lennart Rekmans (RKHVV), die arbiter Ten Broek beledigde. Wensink: “Het hoorde allemaal bij deze wedstrijd en er ontstond zo lekker veel ruimte op het veld. Maar aan het einde gaven we het nog bijna weg.”
Stond Wensink er na afloop lachend bij, aanvaller Kevin Sissing van RKHVV toonde een en al frustratie. “De scheidrechter liet het lopen. Hij had in het begin al op moeten treden, maar dat deed hij niet. Ik werd bij 2-1 voor Presikhaaf door 3 man vastgehouden en toen liet hij doorspelen. Uit die tegen aanval ontstond de penalty, toen floot hij wel.”
De rode kaart voor Lennart Rekmans vond Sissing ook overdreven. “Er werd de hele wedstrijd, zowel binnen als buiten het veld, van alles geroepen. Dan moet je consequent zijn.”
Sissing, die zelf ook geel kreeg wegens praten, beaamde dat hij niet goed in de wedstrijd zat. “Ik raakte gefrustreerd. Voor de club is dit ook jammer. Ik had graag in de finale gestaan en die ook gewonnen. Het is voor RKHVV toch mooi als ze tegen Vitesse hadden kunnen spelen. Maar helaas, het is niet anders”, zei Sissing die komend seizoen uitkomt voor Bennekom.

Klik hier voor een chronologisch wedstrijdverslag.

Foto op de homepage: Een opstootje rond doelman Wesley van Hijum van FC Presikhaaf.