Presikhaaf pakt koppositie in 2I

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

FC Presikhaaf is na de overtuigende 6-2 zege op Orion de nieuwe koploper in de tweede klasse I. De ploeg van trainer Dennis van Beukering passeerde DCS, dat thuis met 2-1 verloor van Concordia Wehl.

Presikhaaf liet zich in het verleden nog wel eens verrassen door Orion, maar zo ver liet de Arnhemse ploeg het zondag in Nijmegen niet komen. Bij rust hadden de bezoekers al een veilige 3-0 voorsprong door doelpunten van Essen Gürbüz (0-1) en tweemaal Shiwan Hamdaziz. Na de hervatting bouwde Presikhaaf die voorsprong uit naar 0-6. Sherwin Grot, Mimoun Eloisghiri en Emrah Ates waren in de tweede helft de doelpuntenmakers.
In de 87ste en 89ste minuut kon Orion, tot ontevredenheid van Van Beukering nog wat terug doen: 2-6. “Daar baal je dan behoorlijk van, want het is toch lekker als je de ‘nul’ houdt. Tot de laatste paar minuten heeft onze defensie subliem gespeeld.”
Van Beukering sprak niettemin van een goede overwinning. “Je ziet dat de nieuwe spelers ons concept ook steeds beter gaan begrijpen. Langzaam maar zeker krijgen we de boel op de rit.”
Presikhaaf gaat na 5 duels met 12 punten aan de leiding in 2I. Leones (11 punten) en DCS (10 punten) zijn de naaste achtervolgers. Silvolde en DVV hebben 9 punten.

Uitslagen Tweede klasse I
Orion – Presikhaaf                   2-6
Quick 1888 – Grol                   1-3
Albatross – DIO’30                  3-3
DCS – Concordia Wehl             1-2
Rood Wit – Varsseveld             1-2
Bemmel – Leones                     1-2
Silvolde – DVV                           3-1