Presikhaaf overklast DIO’30: 6-0

17 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Wat vooraf, gezien de stand, een spannende wedstrijd leek te gaan worden, eindigde zondagmiddag in een walk over. Presikhaaf overklaste DIO’30 en won met 6-0.

Omdat Bemmel gelijk speelde bij Orion (2-2), nam Presikhaaf de leiding over in 2I. Beide clubs hebben nu evenveel punten (16), maar Presikhaaf verzamelde die in 6 wedstrijden en Bemmel in 7. Als Presikhaaf komend weekend de eerder gestaakte wedstrijd tegen Beuningse Boys tot een goed einde brengt, komt de eerste periodetitel in Arnhems bezit.
Zondagmiddag nam Presikhaaf al in de beginfase een voorsprong door een doelpunt van Esen Gurbüz. De achterstand was voor DIO’30 het sein wat meer aanvallende activiteiten te gaan ontplooien, maar gevaarlijk voor het doel van de thuisclub werd het nooit.
In de tweede helft stelde Presikhaaf snel orde op zaken. Michel de Kinkelder verdubbelde tot 2-0, Rifat Bugdayci scoorde de 3-0, waarna Mounir Amezrine met een loepzuivere hattrick zorgde voor de 6-0 eindstand. Het laatste doelpunt scoorde hij vanaf elf meter.

Presikhaaf-trainer Dennis van Beukering toonde zich na afloop uiteraard tevreden. “Vorige week tegen DVV (1-1, red.) was het niet goed. We hebben daarom hard getraind afgelopen week, en dan is het mooi om te zien dat het resultaat ernaar is. De eindstand zegt genoeg, we hebben DIO’30 geen kans gegeven.”

Andere uitslagen 2I: Spero-Erica 2-1, DVC-DVV 2-1, Grol-Alverna 1-1, Orion-Bemmel 2-2, Quick1888-Varsseveld 2-0, Silvolde-Beuningse Boys 3-0.