Presikhaaf ongelukkig onderuit

14 november 2010 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf zit in een fase waarin het de ploeg niet meezit. Op bezoek bij titelfavoriet in de tweede klasse I, SC Bemmel, waren de Arnhemmers minimaal gelijkwaardig maar bleven aan het einde toch met lege handen achter: 2-1.

“En dat is zuur”, treurde Presikhaaf-trainer Dennis van Beukering. Hij was met een puntje al tevreden geweest, maar zag tegelijkertijd dat de schade beperkt bleef. De concurrenten in de subtop van de tweede klasse I speelden namelijk gelijk waardoor Presikhaaf op de vijfde plaats bleef staan.
“We hebben nog steeds aansluiting met de top”, aldus Van Beukering die zijn ploeg voor rust een voorsprong zag nemen door Rifat Bugdayci. Nog voor de pauze kwam Bemmel op gelijk hoogte door Knipping. Na rust was Presikhaaf de bovenliggende partij en kreeg zeker drie goede mogelijkheden. Des te pijnlijker was het voor de Arnhemmers dat de treffer aan de andere kant viel. Er ging een fout van Jara Arends aan vooraf. Hij verdedigde slecht uit, verspeelde de bal aan Vonk, die de beslissende 2-1 kon scoren. Van Beukering: “Dat het uitgerekend Jara moest overkomen, is verschrikkelijk. Hij speelde namelijk een dijk van een wedstrijd. Maar dit soort fouten wordt op dit niveau genadeloos afgestraft.”
Presikhaaf had op de valreep nog bijna een punt uit het vuur gesleept, maar Alagoz en Bugdayci slaagden er in goede positie niet in de bal over de doellijn te werken. “We hadden dat punt zeker verdiend”, zei Van Beukering. SC Bemmel nam door de winst de koppositie over van Alverna.

Andere uitslagen 1D:
Grol-DVC’26                       0-0
Alverna-Spero                    0-0
DVV-Quick 1888                0-3 
DIO’30-Silvolde                   afg.
Beuningse B-Varsseveld    afg. 
Erica’76-Orion                    afg.