Presikhaaf onderuit bij Alverna

1 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft zijn eerste wedstrijd in de eerste klasse Evan het zondagvoetbal verloren. De ploeg van trainer Dennis van Beukering verloor met 3-2 bij Alverna. De bezoekers verspeelden in de tweede helft een 2-0 voorsprong.

“Deze nederlaag lag aan onszelf”, sprak trainer Dennis van Beukering. “Nadat we tien minuten na de pauze op 0-2 waren gekomen, gingen we op twee gedachten hinken. In de aanval en op het middenveld voerden we de opdracht uit, in de verdediging niet. We gingen achteruit lopen in plaats van vooruit te verdedigen.”
Jerai Veldt zette FC Presikhaaf in de eerste helft op voorsprong: 0-1. Daarna lieten de gasten drie goede kansen onbenut. Toen Shapoul Ali in de 55e minuut de stand op 0-2 bracht, leek het duel beslist.
“Bij Alverna kwam er toen een spits van bijna 2 meter in. Wij bleven rond onze eigen ‘zestien’ staan en er sloop onrust in de ploeg”, zei Van Beukering, die de thuisploeg twintig minuten voor tijd op 1-2 zag komen. “Daarna kregen we via invallers Esen Gürbüz en Hulushi Bulut na een counter nog twee kansen, maar die werden niet benut.”
Ook na de 2-2 was er voor Bulut nog een grote kans. Uiteindelijk maakte Alverna 7 minuten voor tijd de winnende treffer. “Alverna scoorde driemaal na fantastische schoten. Onze keeper Jerry Tjong Kim sang viel daarbij niets te verwijten”, aldus Van Beukering.
Op zaterdag werden in 1E nog 2 wedstrijden gespeeld. Babberich won thuis met 2-1 van SDOUC. Germania was in Groesbeek te sterk voor Glanerbrug; 4-1.