Presikhaaf omzeilt lastige klip

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf  heeft zondag in 2I de lastige uitwedstrijd in Groesbeek bij Rood Wit. Doelman Joël Saro van Presikhaaf voorkwam in de slotfase de Groesbeekse gelijkmaker, waarna Michel de Kinkelder het duel besliste: 1-3.

Voor Presikhaaf was het de negende overwinning in 11 wedstrijden. De ploeg van trainer Dennis van Beukering (foto) behield daardoor  de koppostie. “Maar het was niet gemakkelijk”, stelde de trainer van Presikhaaf vast.
Dat laatste had volgens Van Beukering vooral te maken met de grensrechter van Rood Wit. “Die man vlagde in de eerste helft zeker 8 keer voor buitenspel, terwijl het dat niet was. Toen het publiek daar ook om begon te lachen, kreeg de scheidsrechter het door. Kort daarna liet de arbiter hem ook 3 keer staan.”
Al in de eerste minuut scoorde Nick Cornelissen voor Presikhaaf, maar die treffer werd na een vlagsignaal afgekeurd wegens buitenspel. “Ten onrechte”, aldus Van Beukering. “Dat was niet voor het laatst, want anders was de wedstrijd bij rust al beslist geweest. nu bleef het in de eerste helft bij een treffer van Mimoun Eloisghiri: 0-1.
In de 55ste minuut scoorde Richard Valkenier vanaf de strafschopstip 0-2, nadat Hulushi Bulut was neergelegd.  Een kwartier later kwam de thuisclub uit een vrije trap op 1-2. Rood Wit probeerde daarna met alle macht de gelijkmaker te forceren. Die kwam er bijna, maar doelman Joël Saro voorkwam de 2-2 met een sublieme redding. “Hij pakte die bal ook nog klemvast en uit zijn spelhervatting scoorden we 1-3”, zei Van Beukering.
Saro bezorgde de bal bij Mimoun Eloisghiri, die na een individuele actie de inlopende Michel de Kinkelder bij de tweede paal op maat bediende: 1-3.
Presikhaaf gaat met 28 punten uit 11 wedstrijden aankop. Silvolde (25 uit 11) en Leones (23 uit 11) zijn de directe achtervolgers.

Uitslagen Tweede klasse I
Rood Wit – Presikhaaf              1-3
Silvolde – DCS                           2-0
Quick 1888 –  Orion                3-1
DVV – Varsseveld                     1-2
Bemmel – Albatross                5-2
Grol – DIO’30                            2-2
Leones – Concordia W             2-2

 

Presikhaaf omzeilt lastige klip

6 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

FC Preskhaaf heeft zondag in 2I een lastige klip omzeild. In en tegen Bemmel won de ploeg van trainer Dennis van Beukering met 2-0. Shiwam Hamdaziz en Max van Meeteren waren de doelpuntenmakers voor FC Presikhaaf.

Een tegenvaller voor FC Presikhaaf was het uitvallen van Shiwan Hamdaziz. “Shiwan landde na het geven van een voorzet verkeerd en we vrezen voor een breuk in zijn voet”, vertelde Dennis van Beukering na afloop. “Hij ook naar het ziekenhuis gegaan.”
Hamdaziz zette in de eerste helft het betere Presikhaaf op 0-1. De aanvaller onderschepte de bal, won een sprintduel en omspeelde de keeper: 0-1. “Daarvoor hadden Shiwam en Sherwin Grot ook al kansen gehad, maar de keeper van Bemmel hield zijn ploeg toen in de race”, zei Van Beukering, die de tegenstander een pluim gaf. “Eén van de beste ploegen waartegen we hebben gespeeld.”
In de tweede helft drong de thuisclub aan en leek in de 63ste minuut op gelijke hoogte te zijn gekomen. De treffer werd echter wegens buitenspel geannuleerd. “Ik dacht ook aan buitenspel, maar Bemmel vond natuurlijk van niet”, zei Van Beukering.
Kort daarop viel de 0-2. De doelman van Bemmel redde eerst nog op een kopbal van Max van Meeteren, waarna de Hulushi Bulut de terugspringende bal breed legde op Van Meeteren, die in tweede instantie met de voet wel succesvol was: 0-2.
Bemmel zette na die treffer nog meer druk, waardoor Presikhaaf ruimte kreeg om te counteren. De bezoekers hadden kansen op 0-3, maar die bleven onbenut.
Van Beukering noemde Van Meeteren, Hamdaziz en Grot de uitblinkers bij Presikhaaf.
FC Presikhaaf blijft door de zege met 22 punten uit 9 duels aan kop. De achtervolgers, Silvolde en Leones, delen de tweede plek met 19 uit 9.

Uitslagen tweede klasse I
Bemmel – Presikhaaf              0-2
Silvolde – Orion                     10-1
Quick 1888 – DIO’30              1-2
Leones – Varsseveld               0-0
Grol – DVV                                1-1
Rood Wit – Concordia Wehl   3-1
DCS – Albatross                      1-1