Presikhaaf moeizaam voorbij DVV

27 mei 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft zich vrijdagavond ten koste van DVV geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup: 1-0. RKHVV is op donderdag 9 juni in de halve eindstrijd de tegenstander van de ploeg van trainer Dennis van Beukering.

“Een hele slechte wedstrijd”, verzuchtte Van Beukering na afloop. “Gebrek aan ritme? Als je geen nacompetitie speelt, moet je die weken door zien te komen, maar ik wil me nergens achter verschuilen. Ik miste de echte strijd.”
Presikhaaf was in de openingsfase de betere ploeg, maar de afronding liet te wensen over. Juist toen DVV, dat met een aantal A-junioren aantrad, meer vat op het spel kreeg, sloeg Presikhaaf uit een standaardsituatie toe. Na een corner van Arjen Wensink kopte Rifat Bugdayci raak: 1-0.
“We kregen voor rust nog een paar aardige kansen”, zei wil Beijer, trainer van DVV, na afloop. “We gingen ook steeds beter spelen en op basis van de tweede helft hadden we deze wedstrijd gewoon moeten winnen.”
Een kwartier voor tijd kreeg DVV zelfs een strafschop na een handsbal, maar ook die kans lieten de Duivenaren onbenut. Dennis Aerts schoot de bal zo slecht in, dat doelman Wesley van Hijum de bal klemvast kon pakken.
DVV bleef dreigend, Presikhaaf loerde op de counter. Uit een van die tegenstoten trof invaller Mounir Amezrine nog de paal.
Bij FC Presikhaaf mocht ook Michel de Kinkelder de tweede 45 minuten meespelen. De 23-jarige aanvaller, sneller hersteld van een schouderoperatie dan verwacht, was redelijk tevreden over zijn optreden. “Ik had nog een paar aardige acties, maar conditioneel ben ik er nog lang niet.”
Ook De Kinkelder vond het optreden van zijn ploeg niet om over naar huis te schrijven. “Ik dacht dat wij na die 1-0 door zouden drukken, maar dat lukte niet. Dat lag vooral aan onszelf. We kunnen veel beter.”
De Kinkelder hoopt op een mooie halve finale tegen RKHVV. “Maar RKHVV zegt me niets. Ik heb ze nooit zien spelen. Een goede ploeg? Dat zijn wij ook.”

*Foto homepage: DVV-speler Joey de Haan wordt belaagd door de Presikhaafspelers Rifat Bugdayci (links) en Max van Meeteren. Arbiter Joop Visser houdt een oogje in het zeil.