Presikhaaf laat Babberich kansloos

7 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf heeft in de eerste klasse E zijn tweede opeenvolgende zege behaald. Op het eigen sportpark was de ploeg van trainer Dennis van Beukering met 3-0 te sterk voor Babberich/Liemers.

Presikhaaf kreeg al snel te maken met tegenslag, want na een overtreding van Babberich-speler Abdulai Rogers verstapte Appie Chaiat zich. De aanvaller moest zich in de vierde minuut met een hamstringblessure laten vervangen. Presikhaaf zat niet bij de pakken neer en kwam binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong. René Bot zorgde voor 1-0, Max van Meeteren scoorde vanaf de stip de tweede treffer voor de ploeg van trainer Dennis van Beukering. Presikhaaf kreeg de penalty na een handsbal van Abdulai Rogers. Het leverde Rogers een gele kaart op.
Melvin Kolf besliste in de 54e minuut de wedstrijd uit een vrije trap: 3-0. Terwijl iedereen nog aan het praten was, krulde Kolf de bal in het Babberichse doel.door de derde goal voor Presikhaaf te scoren: 3-0. Abdulai Rogers van Babberich kreeg kort daarop zijn tweede gele kaart na een overtreding op Shiwan Hamdaziz en kon vertrekken. Daarmee was het laatste beetje venijn uit het spel van de Liemerse ploeg verdwenen.
“We hebben hele goede zaken gedaan”, sprak trainer Dennis van Beukering van Presikhaaf na afloop. “We zaten al een beetje in een flow en we hebben de lijn doorgetrokken.”
Door de zege kwam Presikhaaf op gelijke hoogte met Babberich. Beide ploegen hebben 7 punten uit 6 duels. Silvolde en Alverna delen de koppositie in de eerste klasse E met 14 uit 6.

Rheden, spelend zonder Wessel Peelen en Martijn Klein Holte (beiden geblesseerd) pakte heel knap een punt bij AWC. In Wijchen werd het 2-2.
In de eerste helft zag het er niet naar uit dat het gehavende Rheden een goed resultaat zou behalen. De bezoekers keken al snel tegen een achterstand op en hadden geluk dat het veel sterkere AWC de score niet opvoerde. Op slag van rust maakte Rheden zelfs gelijk. Patrick d”Hulst zorgde na voorbereidend werk van Rick Smeenk voor 1-1.
Na de hervatting had Rheden zijn zaakjes beter voor elkaar. Toch leek de ploeg van trainer Bram van Aken met lege handen te moeten vertrekken uit Wijchen, toen de thuisclub in de 73e minuut 2-1 scoorde. Vlak voor tijd viel toch nog de gelijkmaker. Patrick d’Hulst scoorde vanaf de strafschopstip, nadat invaller Ramon van ’t Veld was gevloerd: 2-2.

Uitslagen Eerste klasse E
Glanerbrug – Achilles ’12       5-0 
SDOUC – TVC ’28                   2-2
Stevo – SC Enschede               2-1
Presikhaaf – Babberich/L        3-0
AWC – Rheden                        2-2
Silvolde – Germania                2-2
Bemmel – Alverna                   2-2


Aanvaller Hulushi Bulut van Presikhaaf verschijnt vrij voor voor doelman Igor Rijkse van Babberich. De kans zal echter geen doelpunt opleveren. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)