Presikhaaf is titel weer kwijt

11 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf is nog geen kampioen van de tweede klasse I. De tuchtcommissie van de KNVB bestrafte de Arnhemse club met 1 punt in mindering naar aanleiding van het op 11 maart gestaakte duel bij Albatross.

Presikhaaf vierde zondag na de 1-3 zege bij DIO’30 het kampioenschap. Door de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB heeft de ploeg van trainer Dennis van Beukering in de komende 4 wedstrijden weer 1 punt nodig om de titel te pakken. Zondag speelt de Arnhemse ploeg uit bij Quick 1888 in Nijmegen.
Albatross – Presikhaaf werd op 11 maart 13 minuten voor rust gestaakt nadat Albatross niet verder wilde spelen na een opstootje, waarbij fans van beide ploegen ook betrokken raakten.
“We hebben 1 punt in mindering gekregen wegens schuld staken, de wanordelijkheden daarna en het niet invullen van strafrapporten”, vertelt Eef Jager, bestuurslid van Presikhaaf. “Daarnaast kregen we nog boetes opgelegd van 122 euro en 87 euro voor de proceskosten.”
Ook Connie van Beukering, de vader van trainer Dennis, werd bestraft. Hij kreeg een accommodatieverbod, omdat hij het veld zou zijn ingelopen.
Dat laatste wordt door trainer Dennis van Beukering bevestigd. “Maar hij heeft spelers uit elkaar gehaald, nadat onze keeper Joëll Saro een gele kaart had gekregen en de doelman van Albatross helemaal uit zijn goal was gekomen om zich ermee te bemoeien. Daarna ontstond er een opstootje.”
Trainer Dennis van Beukering maakt zich niet druk om het ene punt in mindering. “Dat punt halen we echt nog wel.”
Bestuurslid Eef Jager van Presikhaaf weet niet of ook Albatross bestraft is voor hun aandeel in het staken van de wedstrijd. “Daar ben uik wel heel benieuwd naar.”