Presikhaaf is nu écht kampioen

15 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf heeft de titel nu toch binnen. De ploeg van trainer Dennis van Beukering won zondag in de tweede klasse I met 3-0 bij Quick 1888. Arjan Haast, Essen Gürbüz en Michel de Kinkelder scoorden voor de Arnhemse ploeg.

Presikhaaf vierde afgelopen zondag al het kampioenschap na de zege bij DIO’30. De tuchtcommissie van de KNVB bestrafte de Arnhemse ploeg woensdag echter met een punt in mindering naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens het op 11 maart gestaakte duel bij Albatross. En dus had Presikhaaf weer een punt nodig voor de titel.
“Dat gaf wel een apart gevoel”, zei trainer Dennis van Beukering. “Ook bij de spelers. Maar twijfel was er niet. Iedereen had het gevoel dat het toch wel goed zou komen.”
In Nijmegen begon Presikhaaf wat tam aan de wedstrijd tegen Quick 1888. “We namen het te gemakkelijk op en dat gebeurde de laatste weken wel vaker”, zei Van Beukering.
Na een vrije trap van Pasquinel Minkman bracht Arjen Haast de gasten toch op voorsprong: 0-1. Na de pauze scoorde Essen Gürbüz na een corner van Emre Ates 0-2. Michel de Kinkelder bepaalde de eindstand op 0-3. De aanvaller trok vanaf links naar binnen en schoot de bal strak in de kruising.
“We gaan ons nu richten op de Arnhem Cup”,  vertelde Dennis van Beukering na afloop. Daarin neemt Presikhaaf het dinsdag op tegen zaterdagvierdeklasser ESCA. Van Beukering zal daar zelf niet bij zijn. Hij vertrekt maandag met aanvaller Sherwin Grot naar Spanje. De aanvaller van Presikhaaf is een week op proef bij Getafe.

Uitslagen Tweede klasse I
Quick 1888 – Presikhaaf     0-3
Silvolde – Albatross            1-2
DCS – Varsseveld               2-2
Grol – Concordia Wehl       1-3
Leones – DVV                    1-3
Bemmel – Orion                 1-0
Rood Wit – DIO’30              0-1