Presikhaaf houdt koploper in toom

25 april 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft de koploper in de tweede klasse I, Sportclub Silvolde, maandag in toom gehouden. Het werd 2-2 aan de Luinhorstweg, waarmee de Arnhemmers tevreden mochten zijn.

De ploeg van Dennis van Beukering kwam twee keer op voorsprong, maar moest evenzo vaak toezien dat de  Achterhoekers langszij kwamen. Van Beukering: “Een mooie uitslag voor ons. Het was qua voetbal niet direct een topwedstrijd, maar wel heel spannend en hartstikke scherp. De ploegen waren volkomen aan elkaar gewaagd. Wij hadden iets goed te maken na de onterechte nederlaag in Silvolde. Dat lukte dus niet helemaal maar deze tegenstander is dan ook de beste van de tweede klasse. Ik kan leven met de 2-2.”
FC Presikhaaf was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg kreeg een enorme ruggesteun in de vorm van een snel doelpunt. De maker, al in de eerste minuut, was Mounir Amezrine, die daar zoveel moed uit putte dat hij de gevaarlijkste aanvaller van de Arnhemmers werd. “Hij was vlijmscherp”, oordeelde Van Beukering. Misschien zelfs iets té scherp, want in de slotfase kreeg Amezrine  zijn tweede gele kaart en kon vertrekken (foto).
Sportclub Silvolde slaagde er voor de pauze in om via Krosse gelijk te komen, maar op slag van rust kwam FC Presikhaaf via Essen Gürbüz opnieuw op een voorsprong (2-1), dik verdiend, want Amezrine raakte ook nog eens twee keer het houtwerk.  Na de hervatting ging de strijd meer gelijk op en liet Sportclub Silvolde wel degelijk zien dat het niet voor niets bovenaan staat. Door Kuiperij kwamen de Achterhoekers op 2-2, een stand waar geen verandering meer in kwam.
FC Presikhaaf bleef daarmee op de vierde plaats staan, maar is nog lang niet zeker van de nacompetitie. De kans daarop is het grootst als Alverna de derde periode pakt. Deze ploeg staat nu derde achter DVV en Orion. FC Presikhaaf is er dus bij gebaat dat Alverna punten pakt maar moet zelf blijven vechten voor een goed resultaat om de vierde plaats vast te houden. Toevallig treffen beide ploegen elkaar volgende week. Een bizarre situatie dus. Wordt er flink gerekend? Van Beukering: “Nee, we proberen gewoon de laatste drie wedstrijden te winnen. En dan zien we wel waar we eindigen.  Je hebt namelijk met je thuispubliek te maken en dat laat je niet in de steek. Iets anders is dat ik in de volgende wedstrijd wel 4 of 5 geschorste spelers heb. We zullen flink wat aanpassingen moeten plegen.”

Andere uitslagen 2I:
DVV – Beuningse Boys        5-2
DIO ’30 – Varsseveld          0-2
Alverna – Orion                   0-0
Grol – Quick 1888              3-3
Erica ’76 – SC Bemmel        0-5
DVC ’26 – Spero                  1-1

(Foto’s: Johan van Ree. Video: Sportclub Silvolde TV)