Presikhaaf heeft titel bijna binnen

6 april 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf is in de eerste klasse E van het zondagvoetbal weer een stap dichter bij de titel. De ploeg van trainer Dennis van Beukering won zondag met 3-0 bij Silvolde. Spits Esen Gürbüz scoorde twee keer voor de Arnhemmers.

Presikhaaf nam in de eerste helft door Gürbüz de leiding en na de pauze verdubbelde de spits de score: 0-2. Nekhomi Veldt zorgde voor de 0-3 eindstand.
Germania, de directe achtervolger van lijstaanvoerder Presikhaaf, kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Grol (0-0). De voorsprong van Presikhaaf op de Groesbeekse ploeg bedraagt met nog vier speelrondes voor de boeg 9 punten. Bij puntenverlies van Germania bij Babberich kan Presikhaaf op zondag 13 april de titel in de thuiswedstrijd tegen Hoogland binnenhalen.

Rheden verloor in Wijchen met 2-1 bij AWC. Martijn Klein Holte maakte een 1-0 achterstand van de bezoekers nog goed, maar uiteindelijk keerde Rheden zonder punten huiswaarts. De ploeg van trainer Bram van Aken staat met 36 punten uit 21 duels op een vierde plaats en blijft ondanks het verlies in de race voor een plek in de nacompetitie.

Presikhaaf heeft titel bijna binnen

1 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf is in de tweede klasse I weer een stap dichter bij de titel gekomen. De ploeg van Dennis van Beukering won zelf met 3-0 van Bemmel en zag de naaste concurrent Leones met 1-0 verliezen bij Varsseveld.

Presikhaaf gaat in 2I aan kop met 49 punten uit 20 duels. Leones staat met 42 uit 21 op de tweede plaats. Presikhaaf haalt zaterdag in als het de na 32 minuten gestaakte wedstrijd bij Albatross uitspeelt. Presikhaaf leidt met iets minder dan een uur te gaan met 2-1.
Presikhaaf en Leones hebben na zaterdag nog 5 duels voor de boeg. “Winnen wij zaterdag en ook paasmaandag bij DIO’30 en laat Leones 3 punten liggen tegen DCS, dan zijn we er”, rekende Presikhaaf-trainer Dennis van Beukering voor. “We hebben in ieder geval een flinke stap gezet.”
Bemmel was naar Arnhem afgereisd in de wetenschap dat het al 6 keer op rij had gewonnen. “We hadden ook verwacht dat ze agressief en brutaal zouden spelen om hier de punten op te halen”, zei Van Beukering. “Maar dat was niet het geval. Misschien dat het toch met enig ontzag voor ons te maken had.”
Presikhaaf speelde ‘zakelijk en overtuigend’. Voor rust opende Esen Gürbüz de score. Na de pauze schoot Pasquinel Minkman rechtsreeks uit een ciorner raak (2-0), waarna Sherwin Grot de eindstand met een mooi doelpunt op 3-0 bepaalde. Van Beukering: “Bemmel heeft maar weinig kansen gehad. Bij 2-0 kregen ze er 2, maar toen wij 3-0 maakten, was de weddstrijd gespeeld.”
Naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd bij Albatross moeten vertegenwoordigers van Presikhaaf en Albatross dinsdag voor de tuchtcommissie verschijnen. Van Beukering is niet bang voor een straf, zoals puntenaftrek. “We zijn nergens van beschuldigd. Ik denk dat de tuchtcommissie wil weten wat er precies is gebeurd. Uiteindelijk wilde Albatross na de onderbreking niet verder spelen, omdat ze geen team meer op de been konden brengen.”

Uitslagen Tweede klasse I
Presikhaaf – Bemmel        3-0
Orion – Silvolde                5-2
Concordia W – Rood Wit   1-1
Albatross – DCS               1-5
DVV – Grol                       4-1
Varsseveld – Leones         1-0
DIO’30 – Quick 1888        1-0