Presikhaaf grijpt naast periodetitel

31 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft het niet gered. De Arnhemmers verloren het beslissende duel om de eerste periode in 2I met 3-2 bij Alverna. Pijnlijk, omdat FC Presikhaaf met 2-0 voor stond.

Er leek lange tijd niets aan de hand voor de Arnhemmers. De promovendus speelde in Wijchen geen topwedstrijd, maar had de zaken aardig onder controle. Bovendien kwam er een flinke ruggesteun in de vorm van twee doelpunten, de eerste door Michel de Kinkelder, de tweede door Esen Gürbüz. “Die doelpunten vielen ook nog eens op zeer gunstige momenten: vlak voor en vlak na rust”, zei trainer Dennis van Beukering, die net als heel Presikhaaf dacht: dit kan niet meer fout gaan.
De werkelijkheid was anders. Door een paar ongelukkige momenten in de  Arnhemse verdediging- dode spelmomenten –  kwam Alverna plosteling op 2-2, en sloeg het in de slotfase bij een onoverzichtelijke situatie alsnog toe. Volgens Van Beukering had de 3-2 nooit goedgekeurd mogen worden: “Arjan Haast kreeg een duw in de rug, waardoor hij tegen onze keeper Wesley van Huijm aanknalde. Die was daardoor kansloos. De grensrechter vlagde meteen, maar de scheidsrechter reageerde daar niet op.”
Voor Van Beukering waren de druiven zuur. Vooraf had de trainer vurig gehoopt op de periodetitel, om daarmee met meer rust de competitie te kunnen vervolgen. Van Beukering: “Hoewel we niet superscherp waren, zag het er goed uit, en helemaal bij de 2-0 voorsprong.  We hebben in feite geen kans weggegeven, maar door een paar domme acties kwam Alverna helemaal terug in de wedstrijd. Boos ben ik niet, wel teleurgesteld. We hebben het zelf weggegeven. Of we in een dip zitten? Nee. We hebben als nieuwkomer in de tweede klasse vijf van de acht wedstrijden gewonnen. Daar mag je op zichzelf best tevreden over zijn. Maar in de laatste weken hebben we toch iets te veel weggegeven.”

De eerste periodetitel in de tweede klasse I ging nu naar SC Bemmel dat met 3-2 van Grol won.