Presikhaaf finalist na demonstratie

29 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf staat in de finale van de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Dennis van Beukering deklasseerde dinsdagavond eersteklasser Rheden met 7-0. Donderdag staat de tweede halve finale tussen RKHVV en De Bataven op het programma.

Presikhaaf opende op sportcomplex Elsweide sterk en ma al na 5 minuten een 1-0 voorsprong door Sherwin Grot. De Arnhemse ploeg gaf het initiatief niet meer uit handen, maar treffers bleven in de eerste helft, ondanks een aantal goede mogelijkheden, uit. Vlak voor rust was Rheden dicht bij de gelijkmaker, maar Rick Smeenk kon de grote kans niet verzilveren.
Na de pauze was het duel binnen 5 minuten beslist. Twee doelpunten van Esen Gürbüz maakten van Rheden een kansloze ploeg. Mimoun Eloisghiri uit een strafschop (4-0) en een fraaie lob (5-0), Max van Meeteren (6-0) en Sherwin Grot (7-0) gaven de zege van Presikhaaf nog meer glans.
“Doodzonde dat dit elftal uit elkaar valt”, zei aanvoerder Theo Groeneveld van Presikhaaf. “Wij zijn kampioen geworden in de tweede klasse, Rheden is bovenin geëindigd in de eerste klasse. Dat wij dan met 7-0 winnen, zegt iets over de kracht van ons elftal. Ook in de eerste klasse hadden we om de titel mee kunnen spelen.”
Groeneveld (29) keert na dit seizoen terug naar oude club Sportclub Oranje. “Ik kan het mentaal niet meer opbrengen”, zegt Groeneveld. “Mede omdat mijn knie nog steeds niet goed is. Er is ook na de operatie nog iets niet goed met de meniscus. Die blijft na 2 zware trainingen per week opspelen.”
Groeneveld wil na het behaalde kampioenschap ook de Arnhem Cup nog winnen. “Ik gok op RKHVV, mijn oude cluppie. we moeten er wel voor waken dat we er niet te gemakkelijk over gaan denken. Na zo’n wedstrijd als vanavond zit daar het grootste gevaar.”

Programma Arnhem Cup
Halve finale

do. 31 mei: RKHVV – De Bataven (19.30 uur)
Finale
Zo. 10 juni (19.00 uur).
Beide wedstrijden worden gespeeld op het terrein van VV Elsweide in Arnhem.