Presikhaaf bekert door na zege op Pax

16 december 2012 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft zich zondag geplaatst bij de laatse 32 ploegen in het toernooi om de KNVB districtsbeker oost. De Arnhemse ploeg was op eigen veld in de derde (tussen)ronde te sterk voor Pax: 5-2.

Pax, uitkomend in de derde klasse C, was met niet al te aanvallende bedoelingen naar Arnhem gekomen. “Ze stonden stonden voornamelijk op eigen helft en als je dan ook nog twee keer scoort, heb je het niet slecht gedaan. De spelers van Pax hebben zich tactisch aan de opdracht gehouden”, complimenteerde Presikhaaf-trainer Dennis van Beukering de tegenstander uit het Gelderse Hengelo.
De thuisploeg trad enigszins gehavend aan, maar het krachtsverschil was niettemin te groot. Nadat Danny van Aanholt Presikhaaf op voorsprong had gezet, maakten de gasten nog wel gelijk: 1-1. Giel Neervoort en Max van Meeteren zetten Presikhaaf vervolgens op een veilige 3-1 voorsprong. “Esen Gürbuz scoorde daarna nog twee keer en tussendoor maakte Pax ook nog een goal”, zei Van Bekering, die tevreden was met de 5-2 uitslag. “Maar we hebben wel twee goals weggegeven. Vanaf het begin hebben we achterin één tegen één gespeeld, maar we vergaten zo nu en dan te verdedigen.”