Presikhaaf behaalt ‘zakelijke zege’

13 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Zonder groots te voetballen heeft Presikhaaf opnieuw een overwinning behaald. De koploper van de tweede klasse I was zondag te sterk voor Quick 1888: 3-1. Bij rust leidde Presikhaaf al met 2-0.

“Het zijn weer 3 punten, maar het voetbal was niet zo goed”, zei trainer Dennis van Beukering van Presikhaaf na afloop. “We hadden het doelsaldo vandaag aardig op kunnen vijzelen, maar de scherpte ontbrak.”
Essen Gürbüz en Max van Meteren (foto) zetten Presikhaaf op een 2-0 voorsprong, maar ook Quick 1888 kwam een aantal keren gevaarlijk door. Van Beukering: “Er waren 2 momenten dat Quick werd afgevlagd wegens buitenspel, maar waaruit ze wel scoorden. Dat geeft aan dat ze wel degelijk gevaarlijk waren.”
Na de pauze viel in de 60ste minuut de beslissing. Hulusi Bulut maakte een actie naar binnen en haalde uit: 3-0. De trainer van Quick 1888 gooide er vervolgens een aanvaller bij, waardoor Presikhaaf nog even onder druk kwam te staan. Het leverde de Nijmeegse ploeg nog een treffer op, maar de zege kwam voor de thuisclub niet meer in gevaar. “Een zakelijke overwinning”, aldus Van Beukering.
In 2I gaat Presikhaaf na 10 wedstrijden mkop met 25 punten. Silvolde en Leones zijn de enige 2 ploegen die in het spoor kunnen blijven met 22 punten.

Uitslagen 2I

Presikhaaf – Quick 1888                     3-1
Albatross – Silvolde                             0-2
Concordia Wehl – Grol                        2-0
Orion – Bemmel                                   3-1
DVV – Leones                                        1-4
Varsseveld DCS                                    2-1
DIO’30 – Rood Wit                                3-1