Prachtig afscheid voor Sherwin Grot

10 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sherwin Grot, komend seizoen spelend voor eredivisionist PEC Zwolle, nam zondagavond passend afscheid van FC Presikhaaf. Na de titel in de tweede klasse pakte de aanvaller met zijn ploeg ook de Arnhem Cup.

“Dit is een geweldig afscheid, mooier kan niet”, zei een dolgelukkige Sherwin Grot na afloop van de met 4-1 gewonnen finale om de Arnhem cup tegen De Bataven. “Kampioen waren we al, de Arnhem Cup komt er nu bij. Het is niet ook zo maar een overwinning. Die is behaald tegen een ploeg die naar de hoofdklasse promoveert. Dat maakt de prestatie alleen maar mooier.”
Grot was zondagavond opnieuw belangrijk voor Presikhaaf. Hij bereidde de eerste treffer van Michel de Kinkelder voor en scoorde zelf op aangeven van Shiwan Hamdziz de hele belangrijke 3-1. “De vermoeidheid begon ons al parten te spelen. Ik dacht zelf dat het nog wel 2-2 zou worden”, bekende Grot. “We hebben gewoon geluk gehad, dat De Bataven de kansen niet benutte. Maar geluk heb je ook nodig om te winnen.”
Na het feestje met Presikhaaf kan Grot (21) zich gaan richten op PEC Zwolle. “Alles is nu geregeld”, zei Grot zondagavond. “Ik heb nu ook de medische keuring achter de rugd en ik verwacht dat ik deze week de handtekening onder het contract zet.”