Pröpper ongelukkig als bankzitter

31 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Davy Pröpper was vorige week zaterdag, uit tegen Roda JC, één van de weinige Vitesse-spelers die een voldoende haalde. Toch zit de technisch begaafde middenvelder zondag tegen AZ weer op de bank.

Davy Pröpper was vrijdag op de training van Vitesse tijdens de partijvorm ingedeeld bij de reserves. Later bevestigde trainer John van den Brom dat Jan-Arie van der Heijden na zijn schorsing weer terugkeert in de basiself, ten koste van Pröpper.
De 20-jarige Pröpper is niet gelukkig met zijn huidige rol als reserve, zo vertelde hij voor Omroep Gelderland. “Maar wat kan ik erover zeggen? Het is de keuze van de trainer dat ik niet speel. Vitesse heeft voor de wedstrijd tegen Roda JC 3 keer gewonnen in dezelfde samenstelling. Mogelijk is dat een reden. Maar dan nog vind ik het raar, als je zo goed speelt. Maar ik heb de trainer er nog niet over gesproken.”
Voor de ontwikkeling van de 20-jarige Arnhemmer zou het goed zijn als hij elke week zou spelen. Op de bank wordt een talent in ieder geval niet beter. “Ik wil ook graag spelen, maar ik weet ook dat de concurrentie groot is en er meer mogelijkheden zijn.”
De knuppel in het hoenderhok gooien past niet bij de bescheiden oud-speler van VDZ, maar Pröpper denkt wel na over zijn toekomst. “Ik ben op een leeftijd dat ik wil spelen en dan moeten we maar eens kijken waar dat is. Maar we gaan eerst dit seizoen afmaken en dan kijken we wel hoe het er voor staat.”

Bron: Omroep Gelderland